Nieuws uit de Brugse regio

Ook maximum 5 ton door Koolkerke?

Ook maximum 5 ton door Koolkerke?
Brugge, donderdag 3/7/2014. Gisteren, 2 juli, werden aan de Bevrijdingslaan en in de Leopold I-laan borden geplaatst, om de toegang over de Canadabrug van voertuigen van méér dan 5 ton, uitgezonderd de bussen van De Lijn, te verbieden. Na onder meer het instorten van een plafond door het continu daveren van de woningen naast weg, besliste de stad de route, die vaak gebruikt wordt door zwaar vervoer die de Brugse haven bedient, bestiste het bestuur tot de maatregel.

Ook voor Koolkerke?

Gemeenteraadslisid Jasper Pillen (Open VLD) trekt nu de lijn door naar de Brugse Steenweg in Koolkerke, waar dezelfde problematiek zich stelt: 'Eigenlijk nu al maar zeker na het afwerken van de A11 dient er een verbod voor zwaar verkeer in de Koolkerke dorpskern ingevoerd te worden.' De talrijke barsten in gevels en vloeren van de huizen kunnen alleen maar verklaard worden door het zware wegvervoer, dit in combinatie met het slechte wegdek. 'Ik ga ervoor zorgen dat de nieuwe Vlaamse Minister van Openbare Werken meteen dit dossier op zijn of haar bureau zal krijgen' besluit Pillen.

(FN-Meegedeeld-JP)
Meer over Economie    Haven    Ruimtelijke Ordening    Milieu    Mobiliteit    Politiek    Philip Pierins    Zeebrugge    Koolkerke    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag