Nieuws uit de Brugse regio

Familie Van Outryve d'Ydewalle verkoopt Kasteel Valkenbosch

Familie Van Outryve d'Ydewalle verkoopt Kasteel Valkenbosch
Brugge, dinsdag 10/6/2014. Na generaties familiebezit, heeft familie Van Outryve d'Ydewalle haar kasteeldomein Valkenbosch gelegen aan de Torhoutse Steenweg te Sint Andries, Brugge (Tillegembos) te koop gesteld. Dat bevestigt Kasteel Group Benelux, die het kasteel inclusief 45.000m2 Engels landschapspark en het bijbehorend koetshuis voor net onder 2 miljoen euro verkoopt. Het 1400m2 grote kasteel ligt midden in de villawijk Tillegembos.

De laatste bewoonster van het kasteel is overleden binnen de familie werd geen nieuwe bewoner gevonden , maar de familie Van Outryve d'Ydewalle gaat er van uit dat 'het domein vrij snel een nieuwe liefhebbende bewoner gaat krijgen die het kasteel en park net zoals de laatste bewoner in stand weet te houden'.

Erkend vastgoedmakelaar en kasteelspecialist Marius Halie verwacht dat ook, 'gelet op de residentiŽle uitstraling en ligging' en 'de eerste kandidaten hebben zich inmiddels al gemeld'. De Stad Brugge en het Provinciebestuur zouden geen interesse hebben betoond.

(FN-Meegedeeld- Kasteel Group Benelux)
Meer over Economie    Ruimtelijke Ordening    Geschiedenis    Sint-Michiels    Erfgoed    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag