Sportnieuws uit de regio

Sanne Swolfs wint zeebrugse haventriatlon

Sanne Swolfs wint zeebrugse haventriatlon
Zeebrugge, maandag 9/6/2014. Op zondag 8 juni werd de haven van Zeebrugge voor de derde maal het decor voor een sprinttriatlon. Aan het Verbindingsdok in de achterhaven gingen 500 deelnemers over de start- en eindmeet.
Na het startschot konden de sportievelingen 500 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen in het midden van de Zeebrugse haven.

De organisatie kijkt tevreden terug op het evenement. Ook dit jaar was de belangstelling groot, zowel wat deelnemers als supporters betreft.

De deelnemerslijst was ook deze keer immers een interessante mix van professionele triatleten en recreatieve sporters. Daarom kiest het havenbestuur ook telkens voor een sprinttriatlon, omdat iedereen zich dan sportief kan uitleven op eigen niveau. Pro's kiezen ervoor om het parcours volledig af te leggen en anderen gaan voor een samenwerking door een trio te vormen met vrienden of collega's.

'Behalve de gedreven professionele triatleten, zijn er onder de deelnemers telkens ook heel wat medewerkers van bedrijven hier in de haven. Dit jaar is er ook een groep leerlingen van het VTI Onze-Lieve-Vrouw Ter Duinen dat heel hard heeft getraind om hier vandaag deel te nemen. Het is leuk om te zien dat de mensen die dicht bij de haven werken en leven ook belangstelling hebben om het eens op een andere manier te beleven.', zegt Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder Port of Zeebrugge, die zelf ook deelnam, net als burgemeester en Havenvoorzitter Renaat Landuyt en sportschepen Annick Lambrech.

Winnaars:

Eerste drie heren:

Swolfs Sanne (0:53:21)
Vanhoofstat Ramses (0:54:08)
Blondeel Thijs (0:54:52)

Eerste drie dames:

Leysen Marleen (1:05:37)
Danneels Annemie (1:07:41)
Baeteman Benedicte (1:11:01)

Eerste trio:

Ardilles sports team (0:55:13)

Eerste trio dames:

Zeewelpen Ladies ( 1:22:55)

(FN-Meegedeeld-MBZ/Foto: FB)

FN
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Haven    Sport    Zeebrugge    Atletiek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag