Cultuur en evenementen

Boeiende dubbellettertentoonstelling: 26 words. Exploring the DNA of language / Lettertoepassingen

Op de agenda voor Brugge tot zaterdag, 28/6/2014:

Audio Reportage

Boeiende dubbellettertentoonstelling: 26 words. Exploring the DNA of language / Lettertoepassingen
Brugge, zaterdag 7/6/2014. In de Biekorf bibliotheek is de bijzondere dubbeltentoonstelling '26 words. Exploring the DNA of language " gepend. Tot 28 juni kan je in de Van Ackerzaal de tentoonstelling die door de Britse vereniging Letter Exchange en de Brugse Studio XII is opgezet gratis bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

26 words. Exploring the DNA of language

De tentoonstelling '26 words' van Letter Exchange is het resultaat van samenwerking tussen 26 Britse kalligrafen, steenkappers of Ietterkunstenaars en 26 auteurs. Elke auteur vertrok van een van de 26 letters van het alfabet. In een woordenboek werd lukraak een woord gezocht dat begon met een van de 26 letters. Dat woord zette de auteur aan tot een tekst en die op zijn beurt werd gevisualiseerd door een van de Ietterkunstenaars van Letter Exchange.

Lettertoepassingen

Het tweede deel van de tentoonstelling werd door de Brugse Studio XII (international school for the Iettering arts), onder leiding van Lieve Cornil samen met de Bibliotheek opgezet. Studenten van Studio XII bestudeerden originele manuscripten uit de erfgoedcollectie van de bibliotheek met de bedoeling die te kopiŽren - door te schrijven of te tekenen ó en daarna digitaal te interpreteren. Zoals gebruikelijk is in de Studio werd ook hier een grafische opdracht aan toegevoegd: de studenten moesten een affiche ontwerpen voor een fictieve tentoonstelling. Een bijzondere selectie van het geleverd werk van het afgelopen academiejaar is te zien in de Van Ackerzaal.

Landuyt: onder de indruk

Burgemeester Renaat Landuyt (sp.a), die zeer onder de indruk was over wat allemaal mogelijk blijkt met letters, gaf desgevraagd aan dat hij in het dagelijks leven ook veel aandacht besteedt aan het vormen van letters in zijn handschrift: 'Mijn handschrift lijkt nogal op mijn karakter: wat velen zeggen, een zeer mooi handschrift... Ik heb daar ook altijd over gewaakt... Zoals ik verstaanbaar probeer te spreken, probeer ik ook leesbaar te schrijven... Wat dit betreft is dit ook een heel boeiende tentoonstelling over verpakking van gedachten.'

Biekorf Bibliotheek
Kuipersstraat 3
8000 Brugge
050 47 24 00

(FN-Eigen Berichtgeving/foto: FN)
Meer op bibliotheek@brugge.be
Contacteren via mail www.brugge.be/cabrio
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Geschiedenis    Literatuur    Techniek    Kunst    Tentoonstelling    Renaat Landuyt    Binnenstad    Erfgoed    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag