Nieuws uit de Brugse regio

Tentoonstelling Kunstsalon Sant 2014 geopend


Audio Reportage

Tentoonstelling Kunstsalon Sant 2014 geopend
Brugge, woensdag 28/5/2014. De tweejaarlijkse wedstrijd Kunstsalon Sant zit er weer op en de tentoonstelling met de 35 geselecteerde beeldende kunstwerken in de Jan Garemijnzaal in de Stadshallen in Brugge is gestart, niet zonder echter eerst de drie winnaars van de wedstrijd bekend te maken. Het was schepen Mieke Hoste (sp.a) die de derde prijs (500 euro) overhandigde aan Evi Steyaert, de tweede prijs (1000 euro) aan Marieke Van Muytswinkel en de eerste prijs (1500 euro) aan Peter Lagast. Volgens het juryverslag werd daarbij 'krachtige schilderkunst bekroond, frisse jonge speelsheid naar voor geschoven die het voordeel van de twijfel geniet en tot slot de boeiende relatie tussen verhaal en verschillende technieken in de kijker gezet'.

Dit jaar brachten 157 kunstenaars in totaal 281 kunstwerken naar de Jan Garemijnzaal ter jurering. De jury, bestaande uit Jan Bonneure, Kathleen Daly, Nick Ervinck, Claudine Hellweg en Wendy Leplae weerhield 35 kunstwerken van 30 kunstenaars voor de tentoonstelling die tot 15 juni loopt.

Ook de tentoongestelde 'verliezers' beschouwen zich als winnaars, zegt onder meer Jens Compernolle, de Brugse fotograaf die zijn fotoprint 'English Trainscape 02' in de tentoonstelling vond. De selectie voor de tentoonstelling vind hij op zich al een 'overwinning'.

15 jaar SANT
Het tweejaarlijkse Kunstsalon SANT, Brugge, is overigens aan de achtste editie toe. SANT (Sant in eigen land) werd evenwel reeds in 1986 opgericht als groepstentoonstelling van kunstenaars uit het Brugse. Sant vindt dus eigenlijk reeds voor de 15de keer plaats. ln 2000 werd de huidige wedstrijdformule ingevoerd en werd ook de naam veranderd naar Kunstsalon Sant, dat sinds editie 2004 ook opengesteld is voor niet-Bruggelingen.

De 35 kunstwerken van 30 kunstenaars zijn tot 15 juni te zien in de Garemijnzaal van de Stadshallen op de Markt in Brugge.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Foto    Kunst    Tentoonstelling    Evenementen    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag