Nieuws uit de Brugse regio

Peter Lagast wint Sant 2014


Audio Reportage

Peter Lagast wint Sant 2014
Brugge, vrijdag 30/5/2014. De Brugse beeldende kunstenaar Peter Lagast heeft Sant 2014 gewonnen. Volgens het juryverslag werd daarbij 'krachtige schilderkunst' bekroond. Voor Peter Lagast komt de prijs ter waarde van 1500 euro al een volslagen verrassing omdat hij eigenlijk maar enkele weken met acryl schilderkunst op doek bezig is geweest, bij wijze van afwisseling op zijn meer bekende beeldende werk met sculpturen en collages....
Verwarring over winnend werk
Jury voorzitter Jan Bonneure zag in het winnende kunstwerk 'beach painter' onbewust zijn inmiddels veel te vroeg overleden vriend en kunstenaar Koen Scherpereel, iets wat niet bleek te stroken met de werkelijkheid, want het werk beeldt de Noorse kunstschilder Edward Munch uit het begin van de twintigste eeuw af, en was geŽnt op een foto van die schilder, aan het werk in een van zijn buitenateliers, in dit geval gebouwd op het strand.

De jury weerhield in totaal 35 kunstwerken van 30 kunstenaars voor de tentoonstelling die tot 15 juni te zien is in de Garemijnzaal van de Stadshallen op de Markt in Brugge. Twee van die werken zijn van Peter Lagast, waaronder dus het winnende 'beach painter'.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Kunst    Tentoonstelling    Evenementen    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag