Nieuws uit de Brugse regio

Hotelschool Spermalie verzorgt koninklijke lunch bij finale Koningin Elisabeth wedstrijd


Audio Reportage

Hotelschool Spermalie verzorgt koninklijke lunch bij finale Koningin Elisabeth wedstrijd
Brugge, donderdag 29/5/2014. Net voor het verlengde weekend van Hemelvaart wachtte 40 leerlingen van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie uit Brugge nog een boeiende opdracht: op woensdag 28 mei mochten zij immers de lunch verzorgen voor de van de finale van de Koningin Elisabeth wedstrijd en dit in aanwezigheid van Koning Philip en Koningin Mathilde.

Traditie
'Sinds 1983 wordt de school al regelmatig gecontacteerd om in te staan voor de bediening van de hoge gasten. Een samenwerking die we steeds naar waarde hebben weten te schatten. Maar deze keer was de opdracht toch omvangrijker, want 'we stonden niet alleen in voor de bediening maar ook voor de bereiding van de gerechten en dit laatste is uniek. Het was de eerste keer, dat vanuit het paleis aan een hotelschool de vraag werd gesteld om te koken voor de koninklijke familie, een hele eer dus voor Spermalie!' zegt technisch co÷rdinator Patrick Holthof.

De school deed voor de opdracht een beroep op de oudste leerlingen van de eenjarige opleiding kok en kelner van de 9 beste leerlingen gevraagd werden om te koken onder leiding van hun leraren de heer de Baets en de Dehens. Voor de bediening van de koninklijke familie en de andere genodigden zijn 32 leerlingen van het 5de jaar hotel en restaurant-keuken, die net hun examens achter de rug hebben ingeschakeld. Zij werkten o.l.v. hun leraren de heer Waelkens en de heer De Budt. De co÷rdinatie van de bediening was in handen van mevrouw Caeckaert.

(FN-Meegedeeld-Spermalie)

FN
Meer over Onderwijs    Jongeren    Techniek    Evenementen    Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag