Nieuws uit de Brugse regio

Bejaarde fietser (78) overleden na aanrijding: stationsomgeving aanpassen zegt Landuyt


Audio Reportage

Bejaarde fietser (78) overleden na aanrijding: stationsomgeving aanpassen zegt Landuyt
Brugge, woensdag 28/5/2014. Nadat een 78-jarige fietser, die dinsdagochtend aan het station van Brugge aangereden werd door een bus van De Lijn, overleed aan zijn verwondingen, lijkt het erop dat een en ander in beweging zal komen om de jarenlang aanslepende benarde verkeerssituatie in de stationsomgeving, aan te pakken. Burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) wil iets proberen te doen om de verkeersstroom van zwakke weggebruikers en die van de grote hoeveelheid ander verkeer beter te scheiden om zowel de verkeersdoorstroming als de verkeersveiligheid er aan te pakken.
'Hier heb je teveel een vermenging van de grote bussen met de kleine fietsers. Het risico daarvan mag men niet onderschatten... We moeten op alle vlakken kijken hoe we dit fietsverkeer veiliger kunnen maken... (De huidige wegindeling) zorgt voor opstoppingen en gevaarlijke situaties. De wegstructuur moeten we met de Vlaamse overheid bespreken.' zegt Renaat Landuyt die met zijn nieuw Vlaams parlementair mandaat ook wat dit dossier betreft dichter bij de bevoegde overheid kan ingrijpen.

Er zal dus wellicht iets gebeuren aan de stationsomgeving. Helaas heeft dat wel eens te meer eerst een dodelijk slachtoffer moeten kosten.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)

FN
Meer over Verkeer    Mobiliteit    Politiek    sp.a    Renaat Landuyt    Politie en Gerecht    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag