Nieuws uit de Brugse regio

Uitslagen Vlaanderen Kieskanton Brugge met 168 van de 186 bureaus geteld

Uitslagen Vlaanderen Kieskanton Brugge met 168 van de 186 bureaus geteld
Brugge, zondag 25/5/2014. De Brugse stemmentellers zijn met het tellen van het stemmen voor het Vlaams Parlement inmiddels op 148 van de 186 bureaus geteld zijn en dat levert op dit moment het volgende resultaat:

Voor Vlaanderen is N-VA met Ann Soete op de tweede plek ook in Brugge de grootste met 30,78%, boven de 30% dus. CD&V noteert in deze nog steeds voorlopige cijfers 22,79 % van de stemmen en is nu dus met lijsttrekker Hilde Crevits de 2e grootste partij geworden terwijl sp.a heeft met burgemeester Renaat Landuyt als boegbeeld op de lijst op dit moment 16,37 procent haalt en dus maar derde is.
OpenVld haalt met Mercedes Van Volcem op de tweede plaats voor Vlaanderen 12,95% en Groen met Marleen Ryelandt op plek twee 9,18 percent.
Vlaams Belang (4,72%) en PVDA+ (1,53) procent halen dus, in deze voorlopige cijfers, net als de nog kleinere splinterpartijen de kiesdrempel niet in Brugge.

(FN-Eigen Berichtgeving/Grafiek: MF)

FN
Meer over Politiek    CD&V    N-VA    Groen    Vlaams Belang    Open VLD    sp.a    Mercedes Van Volcem    Renaat Landuyt    Ann Soete    Verkiezingen    Hilde Crevits    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag