ComputersEnkele stembureaus gingen later open wegens problemen, anderen moes" /> ComputersEnkele stembureaus gingen later open wegens problemen, anderen moes">

Nieuws uit de Brugse regio

Elektronisch stemmen zorgt plaatselijk voor problemen (Update)

Elektronisch stemmen zorgt plaatselijk voor problemen (Update)
Brugge, zondag 25/5/2014. Brugge is vandaag voor de tweede keer digitaal aan het stemmen en ondanks de "uitstekende voorbereidingen" blijkt dat toch op een aantal plaatsen voor problemen gezorgd.

Computers

Enkele stembureaus gingen later open wegens problemen, anderen moesten later weer dicht omdat toestellen het plots begaven. Zo kregen we onder meer meldingen uit Kristus Koning en één stembureau in de Jacobijnessenstraat in het centrum waar er problemen waren, waardoor de rijen snel in lengte toenamen. Volgens onbevestigde bronnen (de eerste officiële informatie komt pas om 13:o0 uur) zijn er in zeker in 6 bureaus problemen.

Laatkomende en afwezige bijzitters

In meerdere stembureaus in Brugge zijn trouwens bijzitters niet komen opdagen. Onmiddellijk moesten, zoals wettelijk voorzien, enkele vroege kiezers hun plaats innemen, wat ondermeer in Stint-Andries tot een woordenwiseling leidde, waarbij de wijkagent moest tussenkomen.

Chaotisch

Van nogal wat kiezers vernemen we ook dat een en ander niet overal even overzichtelijk was georganiseerd. In sporthal Daverlo in Assebroek en in het Technisch Instituut Heilige Familie in de Oude Zak in de binnenstad stonden vanmorgen redelijk lange rijen, waarin tot een uur moest worden gewacht, zonder aanduiding van rij voor welk bureau, terwijl eenmaal nodeloos langzaam aangeschoven binnen bleek dat maar één bureau problemen had: de rest had voor niets gewacht. Ook hier waren het enkele wakkere wijkagenten die behulpzaam oplosten wat met betere aanduidingen wellicht vanzelf goed was gekomen.

Voor de rest verlopen de kiesverrichtingen vrijwel zoals verwacht: vooral oudere mensen vragen bijstand bij het elektronisch stemmen, waarover veel werd gecommuniceerd maar klaarblijkelijk toch nog onvoldoende.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Verkiezingen    Sint-Andries    Politie en Gerecht    Binnenstad    Kristus Koning    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag