Economie

Havens van Zeebrugge en Gent ontvangen internationaal congres voor havenkapiteins

Havens van Zeebrugge en Gent ontvangen internationaal congres voor havenkapiteins
Zeebrugge, maandag 19/5/2014. Van 26 tot 30 mei 2014 zijn Brugge en Gent gastheer van het negende 'International Harbour Masters Congress'. Het 'International Harbour Masters Congress' is een initiatief van de 'International Harbour Masters Association', een vereniging die havenkapiteins van over de hele wereld verenigt en samenbrengt. De havenkapiteins staan in de havens in voor een veilige en vlotte toegang en begeleiding van de scheepvaart.

Veiligheid en toegankelijkheid

Het congres heeft dit jaar als thema 'Veilige en vlotte toegankelijkheid van havens: een uitdaging' ('Safe and smooth access to ports: A challenge'). Het congres onderzoekt hoe havenkapiteins, havenbesturen, havengebruikers, scheepsoperatoren en zakenpartners uit ruim 30 landen kunnen samenwerken om de beste haventoegankelijkheid te garanderen.

Dit prestigieuze tweejaarlijkse evenement presenteert de technische en operationele ontwikkelingen in de scheepvaart onder andere aan de hand van enkele internationale case studies over modern havenbeheer en maritieme operaties. De activiteiten vinden plaats tijdens een drie dagen durend congres alsook op een beurs en talrijke netwerkevenementen. Uiteraard staan ook bezoeken aan de havens van Zeebrugge en Gent op het programma.

Joachim Coens, de CEO Port of Zeebrugge is 'heel blij om de harbour masters van over de hele wereld naar onze contreien te kunnen brengen. Hun belangstelling is een bevestiging voor de maritieme leidersrol die we internationaal bekleden. Het conresthema is ook voor Zeebrugge zeer relevant: om goederen snel en efficiŽnt te behandelen is een vlotte scheepvaart van groot belang.'

(FN-Meegedeeld-MBZ)

FN
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Concert    Ruimtelijke Ordening    Mobiliteit    Politiek    Horeca    Zeebrugge    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag