Nieuws uit de Brugse regio

Recordeditie Dwars door Brugge ondanks weergoden


Audio Reportage

Recordeditie Dwars door Brugge ondanks weergoden
Brugge, zondag 11/5/2014. Enkele regenbuien en een bij momenten vrij strakke koude wind hebben ruim 7600 enthousiaste deelnemers niet tegengehouden: Dwars door Brugge 2014 is een recordeditie geworden.
Om 15u schoot burgemeester Renaat Landuyt de 15 kilometer wedstrijd officieel op gang. Enkele seconden later zag hij onder meer zijn collega schepen Annick Lambrecht passeren.
Bij de aankomst vooral was merkbaar dat de weergoden alvast een visuele invloed hadden: de klassieke aankomstboog kom omwille van de wind niet worden opgesteld, wist organisator Rudy Vannieuwenhuyse achteraf. Hij schat ook dat er bij goed weer wellicht 1000 extra daginschrijvingen zouden geweest zijn... Voor het lopen zelf was het weer schter veeleer een voordeel: er was beduidend meer zuurstof in de lucht en minder fijn stof!

Publiek

Ook onderweg blijkt Dwars door Brugge ook bij slecht weer heel wat publiek te lokken, sommigen hadden zelfs een extra bevoorradingspost met sinaasappelschijfjes ingericht (foto), anderen wachtten dan weer geduldig op passerende familie of vrienden.

Niet dat dat bij deze wedstrijd het belangrijkste is, maar Lander Van Droogenbroeck was uiteindelijk met ruime overschot de snelste deelnemer bij de mannen. Bij de vrouwen ging de zege zoals verwacht 'weer eens' naar Veerle Dejaeghere.

Alle onderdelen van van deze Dwars door Brugge zorgden voor de recordopkomsten: meer dan 600 jongeren stonden aan de start van de Kids Run over 1 km en voor de 5 kilometer daagden 2100 lopers op. Het hoofdevent, de 15 kilometer, klokte af op 4900 deelnemers. Daarmee haalden alle onderdelen van het sportevenement een recordaantal lopers aan de start. In de 5 kilometer was de zege bij de mannen overigens voor Maxim Kerremans en bij de vrouwen ging de zege naar Lynn Dekeyser. Volgend jaar wordt de 35ste Dwars door Brugge een jubileumeditie...

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Sport    Evenementen    Binnenstad    Atletiek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag