Cultuur en evenementen

Aftellen voor de vijfde Commeere Comedy Cup

Op de agenda voor Brugge op zaterdag, 17/5/2014:

Audio Reportage

Aftellen voor de vijfde Commeere Comedy Cup
Brugge, maandag 5/5/2014. Op zaterdag 17 Mei gaat voor de 5de keer inmiddels de door, inmiddels zowat het belangrijkste regionale comedy event in Vlaanderen. 'Dit hadden we, toen we destijds van start gingen nooit durven dromen', zegt organisator Ruben De Ville. zegt organisator Ruben De Ville. 'Toen waren we al blij dat er zich 7 kandidaten aangediend hadden. Deze keer waren er 24 inschrijvingen: meer dan we er ooit hadden.'

Geen Brugse kandidaten

De wedstrijd gaat ook dit jaar op zoek naar comedytalent en uit de inzendingen puurden de organisatoren uiteindelijk 8 kandidaten, en Bart Vantieghem, de winnaar van de Comedy Cup drie jaar geleden zal weer als Master of Ceremony fungeren.
Er zitten geen echte Bruggelingen bij de weerhouden kandidaten dit jaar en Ruben De Ville hoopt voor volgend jaar weer op één of meer degelijke Brugse inschrijvingen... "In het verleden hebben Kevin Rombaux, die dit jaar in de jury zit, Bart Vantieghem, dit jaar MC en Davd Galle de Brugse eer meer dan hoog gehouden, maar de opvolging is er dit jaar helaas niet..."
De acht beloftevolle comedians die dit jaar naast de hoofdprijs ook rekenen op een stapel bakken Brugse Zot zijn de jongste kandidaat, Jarno Boone uit Eernegem, Kjen Descheemaecker uit Torhout, Rafael De Block, Kris Van Spitael, Mino Van Nassau, Koen Rijsbrack, Sander Vanderveeren en Jens Dendoncker.

Verkiezingen

Met de CCC een week voor de verkiezingen zal het niemand verbazen dat ook daar humor rond zal te horen zijn, en de organisatoren hebben alvast enkele in onbruik geraakte 'officiële' stembussen van het stadsbestuur gekregen om daarin de stembiljetten voor de publieksprijs te laten deponeren. Ook het CCC stemformulier zal dit jaar, naar we vernemen, een 'officieel' electoraal tintje meedragen.

Raf Coppens, peetvader van de Vlaamse stand-uppers, sluit de avond af.

Zaterdag 17 Mei 2014 om 20u
Stadshallen
5de Commeere Comedy Cup
Verkooppunten kaarten: In&Uit, café l'Estaminet (Astridpark) en Hof van Beroep (Langestraat).
ticketprijs: 10 euro, portie Brugge Kaas inbegrepen
Reservaties via decommeere@hotmail.com en 0497 37 44 95

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)
Contacteren via mail decommeere@hotmail.com
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Eenmalig    Humor    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag