Nieuws uit de Brugse regio

Vragen bij politieke annexatie Meeting In Brugge


Audio Reportage

Vragen bij politieke annexatie Meeting In Brugge
Brugge, vrijdag 2/5/2014. De oprichter van het Brugse congresbureau Meeting In Brugge, hotelier Michel Maertens, heeft ernstige vragen bij de verdere politisering van die organisatie, die tot hiertoe geleid werd door een bestuur die uit 50 procent politici en 50 procent Brugse ondernemers bestond. Op aandringen van burgemeester Renaat Landuyt (sp.a), bevoegd voor toerisme, werd in de gemeenteraad afgelopen dinsdag unaniem gestemd, om dat bestuur te vervangen door een volledig politiek aangestuurd bestuur. Een vergissing volgens Maertens, die ook niet begrijpt hoe de stad dan blijft een inbreng van de ondernemers va 50% verwachten.

Politieke annexatie

'Ik heb alvast mijn ontslag als lid ingediend, consequent met mijn protest tegen deze politieke annexatie van Meeting In Brugge,' zegt Maertens. 'Het is meer dan 20 jaar 50/50 geweest, zowel qua stemrecht als qua financiŽle inbreng. Dit is nu onder het mom van verhoging van de democratische inbreng in vzw's gewijzigd. Daar waren andere oplossingen voor. Nu heeft de stad 100% stemrecht naar zichzelf toegetrokken en heeft de privť sector totaal niets meer in de pap te brokken, ik kan daar niet mee leven, zeker niet als stichter van deze vereniging... De iets grotere hotels betalen jaarlijks 5.000 a 20.000 euro bijdrage per jaar. Ik vind, als je dergelijke bedragen op tafel legt, dat je toch een woordje mag meepraten.

Michel Maertens stapte in 2006 al op als ondervoorzitter van Meeting In Brugge toen hij ook zijn titel van hoffelijkheidsambassadeur liet varen net als alle andere mandaten die met de stad te maken hadden.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FB)
Meer over Economie    Politiek    sp.a    Renaat Landuyt    Toerisme    Horeca    Ondernemen    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag