Economie

Margriet Sergeant start een winkel écht voor jongeren


Audio Reportage

Margriet Sergeant  start een winkel écht voor jongeren
Brugge, donderdag 1/5/2014. Op 2 mei opent in Brugge de nieuwe kledingwinkel Twee Meisjes, genoemd naar , volgens initiatiefneemster Margriet Sergeant (29) 'het beste Belgische nummer ooit, van Raymond.'

Sprong

Margriet heeft een diploma Biomedische wetenschappen op zak, gaf haar job als strateeg in het bekende reclamebureau Famous op , om haar droom na te jagen. Wat ze wil is een toegankelijke, down-to-earth winkel. Geen franjes, gewoon toffe, betaalbare mode aanbieden in een huiselijke sfeer. Denk aan taferelen waar je kindjes in de kidscorner spelen, en je man de voetbalresultaten aan het bekijken is via de wifi in de zithoek.

Frustratie

De winkel is eigenlijk een beetje uit eigen frustratie ontstaan, zegt ze, omdat veel Brugse winkels zich richten naar de hogere middenklasse en daardoor niet alleen te duur zijn voor de jongere Bruggelingen, je wordt er als jonge klant bijna buiten gekeken. Vandaar mijn idee om betaalbare kleren aan te bieden in een aangename omgeving, Met een speelhoek voor de kinderen en een makkelijke zetel waarin man of vriend kan meegenieten.

Liefde voor muziek

'Mijn liefde voor muziek is minstens even groot als die voor kleren, vandaar dat elk jurkje een naam van een liedje. Iets wat de sfeer van het jurkje helemaal omvat. Die liedjes hoor je trouwens op de achtergrond spelen terwijl je er shopt. En de naamkeuze voor de winkel is inderdaad de titel van het lied van Raymond: ik heb zeker 150 liedjes overwogen, maar met Twee Meisjes van Raymond Van Het Groenewoud wist ik het meteen..."zegt Margriet. "Ik heb Raymond zijn toestemming gevraagd en hij gaf me zelfs zijn zegen. Hij is vrijdag ook uitgenodigd. Ik hoop dat hij komt."

Naast haar winkel runt Margriet ook een webshop.

De officiële opening van Twee Meisje gaat door op twee mei 2014, vanaf 17u30.

Twee Meisjes
Sint-Jacobsstraat 61
8000 Brugge

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer op www.tweemeisjes.be
Contacteren via mail info@tweemeisjes.be
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Jongeren    Binnenstad    Ondernemen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag