Nieuws uit de Brugse regio

Burgemeester Renaat Landuyt rekent niet op burgemeestersdividend


Audio Reportage

Burgemeester Renaat Landuyt rekent niet op burgemeestersdividend
Brugge, maandag 28/4/2014. In onze reeks uitzendingen met voorspellingen van Brugse kandidaten voor de komende verkiezingen, zijn we vandaag bij sp.a beland. Burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) rekent alvast niet op een burgemeestersdividend, bij de komende Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen.

Ommezwaai

Vorig jaar nog hoopte de Brugse sp.a, bij monde van voorzitter Alain Petit nog uitdrukkelijk 'om het maximum mogelijke te behalen uit het burgemeestersdividend, om het succes van 14 oktober te capteren en om te zetten in 2014,' nu blijkt van die optimistische verwachtingen van een positief electoraal effect van een burgemeester in eigen rangen compleet verdwenen te zijn 'Ik geloof daar niet in. Ik denk dat de mensen een duidelijk verschil maken tussen gemeenteraadsverkiezingen en nationale verkiezingen, ' zegt Renaat Landuyt, dus wij gaan niet uit van eenof ander dividend dat we daar kunnen uit halen. Dat zou ook niet correct zijn. Burgemeester zijt ge voor iedereen. Nationale verkiezingen zijn heel gekleurde verkiezingen. Het is net omdat het woord burgemeestersdividend bestaat, dat ook de realiteit bestaat.'

Hoop op status quo

Over het algemeen is Landuyt niet optimistisch gestemd, over het resultaat van sp.a. Hij hoopt op een status quo ten opzichte van de vorige verkiezingen. 'Wij zijn zeer ongerust over de grote groep van partijen die heel ons systeem willen afbouwen,' vult hij aan.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: Stippy)
Meer over Politiek    sp.a    Renaat Landuyt    Verkiezingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag