Nieuws uit de Brugse regio

Stad verbiedt actie voor schone kleren in Brugse winkelstraten

Stad verbiedt actie voor schone kleren in Brugse winkelstraten
Brugge, vrijdag 25/4/2014. Morgen zaterdag 26 april zou Wereldsolidariteit regio Brugge een ludieke actie voor 'schone' kleren voeren op het Simon Stevinplein in de Bruge binnenstad, maar de organisatie krijgt hiervoor geen toestemming. Het gaat, naar de Stadsomroep verneemt, om de zoveelste weigering in de voorbije maanden aan verenigingen die actie willen voeren in de historische binnenstad, die het Brugse stadsbestuur klaarblijkelijk enkel wil voorbehouden voor toeristen en shoppers.

Verplaatst naar Beursplein

Wereldsolidariteit heeft na enig aandringen de actie kunnen verplaatsten naar het Beursplein, buiten de toeristische sector en weg van shoppers. En dat was niet de bedoeling want juist door winkelende mensen aan te spreken om mee druk uit te oefenen op kledingmerken, zodat zij 'schonere' kleren in hun rekken hangen, is juist de insteek. Dit weekend worden op diverse plaatsen in heel Vlaanderen actie gevoerd n.a.v. de eerste verjaardag van de instorting van Rana Plaza in Bangladesh. Veel van de kleren die wij dragen en die verkocht worden in het Brugse winkelhart worden in erbarmelijk slechte omstandigheden gemaakt in Bangladesh, India, Cambodja, IndonesiŽ enz. Bij de ramp in de kledingfabriek Rana Plaza in Bangladesh vielen 1139 doden en meer dan 2000 gewonden en Wereldsolidariteit vindt dat de consument daar wel degelijk iets aan doen.

Brugge is, voor zover ons bekend, de enige stad die een actie in het kader van de campagne voor schone kleren in haar winkelcentrum verbiedt.

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer over Economie    Andere Culturen    Actie    Opinie    Evenementen    Politiek    Toerisme    Sociaal    Welzijn    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag