Nieuws uit de Brugse regio

La cuvée Ter Groene Poorte est arrivée


Audio Reportage

La cuvée Ter Groene Poorte est arrivée
Brugge, dinsdag 22/4/2014. De gastronomische school Ter Groene Poorte viert haar 50-jarig bestaan zoals het hoort. Vandaag stelde ze haar 'cuvée Ter Groene Poorte' voor in restaurant Casserole. Deze exclusieve wijn is het resultaat van een samenwerking tussen het wijndomein Entre-Deux-Monts van Martin Bacquaert (Heuvelland) en de sommeliers van het 7e specialisatiejaar Wijn- en Drankenkennis van Ter Groene Poorte.

Eigen werk

De leerlingen van de school waren rechtstreeks betrokken bij al de stappen van druif tot fles, legt docent Erik Desmarets uit. 'Zij plukten de druiven, stelden de assemblage samen, bottelden de wijn en ontwierpen het etiket. Voor hen is dit dus de bekroning van een jaar hard werken.

Reizen

De leerlingen trokken dit jaar overigens niet alleen op wijnreis naar het Heuvelland: ook in Frankrijk, Chili en Duitsland leerden ze alle facetten van het wijnproces kennen. Net als ieder jaar resulteerde dit in resultaten. Als klas wonnen ze de promowedstrijd Bordeaux Superieur. Individueel behaalden ze de 1ste en de 2de plaats Junior sommelier. Een leerlinge verdedigde met succes de reputatie van Ter Groene Poorte op het Wereldkampioenschap Barista in Rimini (Italië). "Sommelier zijn behelst tegenwoordig heel wat meer dan louter wijnkennis", licht Erik Desmarets verder toe: "Ook de perfecte koffie en thee zetten en de juiste waterkeuze zitten daar bij".

Win-win situatie

Voor wijnbouwer Martin Bacquaert was de samenwerking een schoolvoorbeeld van een win-win situatie. Voor de school een educatieve winst, voor de Belgiche wijnbouw een mogelijkheid om hun product, dat steeds beter in de markt ligt, nog meer kenbaar te maken.

De frisse cuvée Ter Groene Poorte kan overigens alleen geproefd worden tijdens evenementen van Ter Groene Poorte zelf: ze is niet in de handel verkrijgbaar. En ze is nochtans lekker, zeg dat wij (die wel konden proeven) het gezegd hebben...

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)
Meer op www.tergroenepoorte.be
Contacteren via mail info@tergroenepoorte.be
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Economie    Onderwijs    Jongeren    Techniek    Toerisme    Horeca    Sint-Michiels    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag