Cultuur en evenementen

Boekvoorstelling: de neoliberale strafstaat

Op de agenda voor Brugge op woensdag, 7/5/2014:
Boekvoorstelling: de neoliberale strafstaat
Brugge, zondag 6/4/2014. Op woensdag 7 mei treedt columnist Bleri Lleshi in het kader van zijn boekvoorstelling in Cultuurcafé Biekorf in de Naaldenstraat met Burgemeester Renaat Landuyt (sp.a), gemeenteraadslid Sammy Roelant (Groen), auteur Francine Mestrum en psychologe Birsen Taspinar. Moderator is niemand minder dan ere-vrederechter en columnist Jan Nolf.

Bleri Lleshi is politiek filosoof, mensenrechtenactivist en jongerenwerker. Hij is mederedacteur van Identiteit en Interculturaliteit (2010) en redacteur van Brieven uit Brussel (2013). Momenteel schrijft hij een doctoraat over de strijd der uitgeslotenen. Lleshi schrijft regelmatig voor Knack en De Morgen, en onderhoudt de populaire Bleri Lleshi's Blog.

De neoliberale strafstaat
Nog nooit was de kloof tussen arm en rijk in ons land zo groot en één Belg op de vijf kan moeilijk de eindjes aan elkaar knopen. Eén migrantenkind op de drie groeit op in armoede en daarmee is België een van de slechtste leerlingen in de Europese klas. De jeugdwerkloosheid bedaagt gemiddeld bijna 25%, in bepaalde Brusselse wijken leunt ze zelfs tegen de 50% aan, maar ook wie werkt, komt vaak met moeite rond. Het zijn hallucinante cijfers.
Maar wat staat hoog op de politieke agenda? Criminaliteit, veiligheid, nultolerantie, overlast en hangjongeren. Lukt het niet om de de grond van de problemen aan te pakken, dan kloppen politici steeds op diezelfde populaire nagel van repressie, zegt Bleri Lleshi in De neoliberale strafstaat. Het is een ware strafstaat, gebouwd op de ruïnes van de welvaartsstaat: aan de hand van theoretisch onderzoek en praktijkervaring, toont Lleshi aan waar dertig jaar neoliberalisme ons in snel tempo naartoe voert. In het laatste deel van het boek geeft Lleshi een aanzet tot samen denken over en werken aan alternatieven.

Het boek kost 22, 50 euro en zal ter plaatse verkrijgbaar zijn. Inkom is gratis.

De neoliberale strafstaat
Uitgeverij EPO
isbn: 9789491297496
22, 50 euro

Boekvoorstelling
woensdag 7 mei
van 20:00 tot 22:00
Cultuurcafé Biekorf
Naaldenstraat 4, 8000 Brugge

(FN-Meegedeeld-EPO)

FN
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Literatuur    Actie    Evenementen    Politiek    Groen    sp.a    Renaat Landuyt    Sammy Roelant    Politie en Gerecht    Sociaal    Welzijn    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag