Nieuws uit de Brugse regio

Er zal een dode op het voetpad moeten vallen voor er iets aan gedaan wordt zeker?

Er zal een dode op het voetpad moeten vallen voor er iets aan gedaan wordt zeker?
Brugge, zondag 20/4/2014. Bewoners in de Sint-Jorisstraat in de Brugse historische binnenstad werden deze voormiddag omstreeks 11h30 weer eens opgeschrikt door een reeks zware klappen, deze keer van een 4X4 voertuig, dat tegen hoge snelheid 5 verkeerspaaltjes en een verkeersbord omver maaide (foto), alvorens zich in een geparkeerde auto aan de overkant van de straat te boren en dan vluchtmisdrijf te plegen. De 'gevaarlijke bocht' vlak na het oversteken van de Vlamingbrug, staat bij de politie 'gekend'.

Wachten op doden?

'Het was deze week flitsdag, maar hier staan ze nooit, terwijl deze paaltjes hier in de laatste 10 jaar al zeker 7 of 8 keer zijn vervangen, meestal na accidenten tijdens weekendnachten', klaagt één van de buren, die toont hoe één van de gevels achter de paaltjes nog steeds beschadigd is, nadat twee jaar geleden op Kerstnacht ook een voertuig door de rij paaltjes heen was geramd (zie fotoreportage).
'Er zal een dode op het voetpad moeten vallen, voor er iets aan gedaan wordt zeker? Die paaltjes helpen niet, ik heb dat destijds op een buurtvergadering over mobiliteit nog gezegd aan burgemeester Moenaert, maar naar ons wordt niet geluisterd. Wij stelden toen voor, om de auto's aan de andere kant te laten parkeren. Zo zouden wij tenminste veilig zijn op het voetpad achter een rij auto's, Die paaltjes hebben ze al zoveel keer moeten vervangen na accidenten. Dan zou je toch moeten weten dat ze niets uithalen en dat er iets moet veranderen? Maar de politie komt, noteert en dan gebeurt er niets. En de buurman heeft zijn gevel nog niet vermaakt, twee jaar later, omdat hij nog geen euro gezien heeft van de verzekering en omdat hij weet dat er morgen weer iemand bij hem binnen kan rijden. 't Heeft een zin, want dit is Brugge: met een 4X4 aan 100 km per uur waar je 30 mag, ben je hier welkom, want je hebt centen. Met je pensioentje mag je na een leven lang werken in het beste geval achter die gevel beven en bidden voor je leven."

Geen antwoorden

In 2011 kaartte gemeenteraadslid Jaster Pillen (Open VLD) deze problematiek, aan de hand van duidelijke cijfers van de politie, al aan en nog eens in 2012 (zie link hieronder naar archiefopname stadsomroep uit 2012). Toevallig stelde hij vorige maand een nieuwe schriftelijke vraag over de problemen, tot nu toe zonder antwoord, laat staan oplossing...

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)
Meer op www.stadsomroep.com/detail.asp?NUM=33172
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Verkeer    Mobiliteit    Politiek    Politie en Gerecht    Assebroek    Sociaal    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag