Nieuws uit de Brugse regio

Jeugdraad wil kind- en jeugdvriendelijker pleinen in Brugge


Audio Reportage

Jeugdraad wil kind- en jeugdvriendelijker pleinen in Brugge
Brugge, dinsdag 15/4/2014. De Brugse Jeugdraad heeft een reeks voorstellen gedaan om Brugse pleinen kind- en jeugdvriendelijker te maken.

'Sinds de verkiezingen van 2012 heeft dit college meermaals te kennen gegeven plannen te hebben met een aantal van de Brugse pleinen: Ze wensen die pleinen te herinrichten o.a. om het pleingevoel te vergroten. Omdat wij dat een goed idee vinden, willen we daaraan meewerken en daarom doen we nu een aantal voorstellen om de pleinen kind- en jeugdvriendelijker te maken' zegt woordvoerder Yannick Ranson: 'Met spelprikkels, sport, kunst... Qua pleinen denken we natuurlijk in de eerste plaats aan 't Zand, de Burg en het nieuw te ontwikkelen plan aan de achterkant van het station, gelegen tussen het station en heel wat scholen. Daar is ruimte om meer te doen voor de vele studenten, zoals die ruimte Barbeque-vriendelijk te maken en eventueel de grijze muren te voorzien voor graffiti, zodat de muren niet enkel nuttug zijn maar ook mooi worden... Ook een Speakers Corner bijvoorbeeld, zou voor meer leven in de stad kunnen zorgen, en da's voor iedereen goed,' vindt Yannick Ranson.

De voorstellen werden vanavond overhandigd aan schepenen Philip Pierins (sp.a) en Frank Demon (CD&V), die de voorstellen een constructieve kans willen geven in het schepencollege.

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer over Jongeren    Ruimtelijke Ordening    Actie    Politiek    CD&V    sp.a    Franky Demon    Philip Pierins    Binnenstad    Sociaal    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag