Cultuur en evenementen

Seavent wordt een uniek sportevenement voor mensen met een beperking

Op de agenda voor Brugge op woensdag, 16/4/2014:

Audio Reportage

Seavent wordt een uniek sportevenement voor mensen met een beperking
Brugge, vrijdag 11/4/2014. Op 16 april aanstaande gaat in de O'neill Beachclub te Blankenberge Seavent door. De initiatiefnemers, een groep van vijf studenten die de richting 'Sport en bewegen' volgen in Howest te Brugge, willen daarbij mensen met een lichte mentale beperking de kans geven om verschillende water-en strandsporten te ervaren.
Evert Van Laere geeft toe dat het geen evidentie is, om op een laagdrempelig niveau deze mensen de eerste stap te laten zetten naar een dergelijk sportaanbod. "Voorlopig willen we een eerste geslaagde editie bereiken, nadien kijken we naar onze toekomstmogelijkheden en om deze mensen eventueel echt te laten integreren in de dagdagelijkse werking van watersportverenigingen."

Het sporten begint om 10u en duurt tot 17u30waarna nog een BBQ, music, drinks en more volgen: de organisatoren zijn studenten! Seavent komt er dank zij financiŽle hulp van Rotary Club Knokke Oostkust en de deelnemers kunnen zich dus gratis inschrijven voor initaties van verschillende water- en strandsporten...

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.seavent.be
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Sport    Onderwijs    Jongeren    Evenementen    Sociaal    Zorg    Welzijn    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag