Sportnieuws uit de regio

2,5 miljoen euro van Vlaanderen voor nieuw stadion Club Brugge


Audio Reportage

2,5 miljoen euro van Vlaanderen voor nieuw stadion Club Brugge
Brugge, vrijdag 4/4/2014. Club Brugge krijgt van Vlaanderen 2,5 miljoen euro subsidie voor de bouw van een nieuw stadion, als ondersteuning om tegen 2017 of 2019 een multifunctioneel stadion te realiseren. De Vlaamse Regering heeft een voorstel van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters in die zin bekrachtigd. De subsidie voor de realisatie van multifunctionele voetbalstadions 'met een maatschappelijke return' komt er naar aanleiding van de aanmeldingsprocedure bij de Europese Commissie. Ze kent tegelijk een subsidie toe aan zeven voetbalclubs, waaronder Club Brugge, voor de realisatie van zo'n stadion.
Volgens Thomas Pollet, de woordvoerder van Philippe Muyters, "moet het project van Club Brugge wel een oplossing bieden voor zowel Club als Cercle". Dat is een uitdrukkelijke opschortende voorwaarde van de subsidie. Muyters liet zich adviseren door een onafhankelijke beoordelingscommissie, waarna de Vlaamse Regering de zeven stadions selecteerde. In totaal trekt Vlaanderen hiervoor 8 miljoen euro uit. De andere teams die subsidie krijgen zijn AA Gent, Oud-Heverlee Leuven, KV Mechelen, KRC Genk, Zulte-Waregem en de Stad Oostende.

Wat met Cercle?

Cercle Brugge staat voorlopig althans niet met een afzonderlijk dossier op de lijst. Samen met Sporting Lokeren, Lommel-United en Antwerp werd Cercle Brugge 'lager gerangschikt' en ontvangen in deze fase geen subsidie, 'rekening houdend met de omvang van de aanvaarde ingediende dossiers, hun rangschikking en het totaal van de beschikbare middelen, zijnde 8 miljoen euro'. Mochten bepaalde begunstigde clubs niet langer voldoen aan de vooropgestelde voorwaarden - zoals bijvoorbeeld de realisatie tegen de deadline van 2017 / 2019 -, dan schuiven de clubs die nu uit de boot vallen op in de ranking en kunnen ze toch nog genieten van een subsidie. Twee andere ingediende dossiers van de Stad Aalst en Eendracht Aalst werden onontvankelijk verklaard.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Sport    Ruimtelijke Ordening    Politiek    N-VA    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag