Economie

Zeebrugge boekt Vlaams diepgangrecord voor containerschip: 15,80 meter

Zeebrugge boekt Vlaams diepgangrecord voor containerschip: 15,80 meter
Zeebrugge, donderdag 27/3/2014. Het containerschip Hydra van de Franse rederij CMA CGM heeft gisteravond omstreeks tien uur de haven van Zeebrugge met een diepgang van 15,80 meter verlaten. Dat is een absoluut diepgangrecord voor een containerschip in een Vlaamse haven.

Superschip

CMA CGM Hydra is 347 meter lang en 45,2 meter breed en kan 11.000 TEU vervoeren. Het schip vaart in de French Asia Line 3 van CMA CGM en is nu onderweg naar Tanger Med.

Nieuw record

Het vorige record dateert nog van 28 november 2012, toen CMA CGM Columba de haven verliet met een diepgang van 15,63 meter. Dat record was dus al zodanig sterk dat het anderhalf jaar heeft stand gehouden.

'Een schip dat 15,80 meter in het water ligt, dat is eigenlijk ontzettend diep. Het schip is Zeebrugge binnengekomen met 14,3 meter diepgang, dus dat betekent sowieso dat er hier in Zeebrugge nog een heel pak containers op het schip zijn geladen. De rederij CMA CGM heeft zelfs laten weten dat de maximumcapaciteit van het schip volledig benut is. We zijn uiteraard heel tevreden dat hiermee onze positie als vlot toegankelijke maritieme haven nogmaals is bewezen.' aldus Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder Port of Zeebrugge.

(FN-Meegedeeld-MBZ)

FN
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag