Cultuur en evenementen

Wijk St-Jozef krijgt facelift tijdens de maand van de netheid

Op de agenda voor Brugge op vrijdag, 21/3/2014:

Brugge, dinsdag 18/3/2014. Samen met de Garve, de buurtraad, School De Pannebeke, De Kinderwerking, Ons Tehuis, Oranje en vrijwilligers uit de wijk, organiseert het Stedelijke Buurtwerk van St-Jozef een grondige opkuisbeurt in de Brugse wijk St-Jozef. Deze actie kadert in de maand van de netheid en vindt plaats tot en met donderdag 20 maart 2014.

Er is ook een lokale sloganwedstrijd. Hiermee wil het buurtwerk de bewoners laten nadenken over hoe de wijk na de jaarlijkse opkuisbeurt schoon kan blijven. De tien beste of meest originele tips worden samen met de Kinderwerking verder uitgewerkt. Vervolgens helpt de buurtwerkster ze aanbrengen op plaatsen die een trekpleister voor vuilnis vormen in de wijk.

Het proefproject 'buurtcomposteren' wordt bovendien definitief verlengd. Naast de tien vaste gebruikers, krijgen tien bijkomende buurtbewoners de kans om mee te werken aan dit groene project. De capaciteit wordt dus verdubbeld.
Bij deze verlenging horen ook een ludieke compostkwis voor de buurtcompostgebruikers, een infosessie door de kinderen van de Pannebekeschool.

De apotheose is op 21 maart, om 10.00 uur in De Garve, Pannebekestraat 33, wanneer burgemeester Renaat Landuyt de deelnemers van de opkuisactie zal bedanken, de winnaars van de sloganwedstrijd kenbaar maken en het buurtcompostproject officieel verlengen.

Info
Stedelijk Buurtwerk St-Jozef, Hilde Ballegeer, Pannebekestraat 33, t 050 32 60 70 of 0494 46 27 18.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Milieu    Sint-Jozef    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag