Cultuur en evenementen

Wereldberoemde koor Scala brengt gratis concert op vooravond 11 juli in Brugge

Op de agenda voor Brugge op donderdag, 10/7/2014:

Audio Reportage

Wereldberoemde koor Scala brengt gratis concert op vooravond 11 juli in Brugge
Brugge, woensdag 9/7/2014. In het kader van de 11-juliviering komt het wereldberoemde meisjeskoor Scala, opgericht door de Kolacny-broers, op vooravond 11 juli optreden op de Burg in Brugge. Het 11 Juli-Komitee heeft dus voor de feestelijkheden rond 11 juli weer een klapper, na Raymond van het Groenewoud vorig jaar, zegt woordvoerder Wim Weymeis.
De broers Steven en Stijn Kolacny treden gewoonlijk op met 20 à 30 zangeressen tussen 16 en 26 jaar, maar het koor telt tegenwoordig meer dan 200 leden.

Link met Brugge

Overigens heeft het koor meer dan één link met Brugge: de technische ploeg van PVL, die Scala vaak begeleidt, is grotendeels uit Brugge afkomstig en meerdere leden van het koor zijn Bruggelingen. Tijdens een optreden in 2009 in de Brugse kathedraal mocht heel de kerk meezingen met 'Ik hou van u' van Noordkaap waar voor de gelegenheid zelfs een vertaling in het Brugs: 'kzie je geirn' bij werd gemaakt. Scala koos voor een live registratie door de Amerikaanse TV Omroep PBS voor het Brugse Concertgebouw als opnamelocatie.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Concert    Showbiz    Jongeren    Evenementen    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag