Economie

Cruiseschip AIDAsol opent hoogseizoen voor cruises in Zeebrugge


Audio Reportage

Cruiseschip AIDAsol opent hoogseizoen voor cruises in Zeebrugge
Zeebrugge, woensdag 12/3/2014. Vandaag is de komst van het cruiseschip m/s AIDAsol van de rederij AIDA Cruises de officiŽle start gegeven voor het hoogseizoen van het Brugse cruisetoerisme. Het aantal schepen en passagiers dat via de haven van Zeebrugge onze stad bezoekt kent de laatste jaren een forse groei, en daarom is Port of Zeebrugge op dit moment ook aanwezig op Cruise Shipping Miami, het grootste cruise-evenement in de sector, want Joachim Coens, Gedelegeerd bestuurder van de haven, gaat voor nog groei.

AIDAsol

Cruiseschepen arriveren het hele jaar door in Zeebrugge, maar het echte hoogseizoen ligt tussen de maanden maart en oktober, wanneer de aanlopen elkaar snel opvolgen.
Het schip AIDAsol geeft daarvoor vandaag het startschot. Aan boord van de AIDAsol zijn er 2484 personen van 18 verschillende nationaliteiten en nog 640 bemanningsleden die afkomstig zijn uit 19 verschillende landen.
Het schip, 253 meter lang en 37 meter breed, ligt nog tot 18.00 uur aan de Zweedse kaai.

Zeebrugge nummer 1

De haven van Zeebrugge is de grootste cruisehaven van Vlaanderen. In 2013 kwamen 108 cruiseschepen met 448.000 passagiers naar Zeebrugge. Voor dit jaar staat de teller voorlopig ook op 108, maar de aanvragen lopen nog binnen.

De hoofdattractie van een aanloop in Zeebrugge is een bezoek aan het historische centrum van Brugge, maar de cruiserederijen bieden hun passagiers ook uitstappen naar onze badsteden Oostende, Blankenberge, Knokke en De Haan en de andere cultuursteden Gent, Antwerpen en Brussel. Ook de WO-I sites rond Ieper krijgen de komende jaren extra aandacht.

Terminal

Dit jaar werkt de haven overigens verder aan de plannen voor de uitbouw van een echte cruiseterminal, om de passagiers met meer comfort te laten in- en uitschepen.

(FN-Eigen Berichtgeving)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Toerisme    Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag