Nieuws uit de Brugse regio

Film rond één van de moorden van Beernem in de maak


Audio Reportage

Film rond  één van de moorden van Beernem in de maak
Brugge, woensdag 5/3/2014. Er is en film in de maak rond één van de legendarische 'moorden van Beernem'. Katrien Ryserhove schreef eerder een boek over de 'zaak De Zutter' en ondersteund door vzw 'Kwestigen Nacht' wordt deze zaak nu het onderwerp voor een filmproject, waarin het hele verhaal over de moord op Hector De Zutter 'waarheidsgetrouw' in beeld zal worden gebracht, zegt Katrien Ryserhove.
'Met deze film willen we enerzijds alle vroegere vooroordelen en misverstanden over die moordzaak uit de weg ruimen en anderzijds aantonen wat zo'n misdrijf teweegbrengt in de families van het slachtoffer én de dader(s). Het onderwerp blijft immers actueel, ' zegt Katrien Ryserhove. 'De emoties en handelingen van alle betrokkenen waren toen niet anders dan in hedendaagse moordonderzoeken. Onze kranten staan vol met verslagen over misdrijven en assisenzaken. De zaak De Zutter was daarin een trendsetter die een nooit eerder gekende media-aandacht zorgde voor bekendheid tot ver buiten de landsgrenzen. Conflicten tussen magistraten onderling en met de parketten-generaal doken toen, in de jaren 20 van de vorige eeuw, ook al op. Nu verloopt het jammer genoeg nog zo. Misschien kan de film 'Zaak: De Zutter' daarin verandering brengen?'

Rekwisieten gezocht

Momenteel zijn de filmmakers overigens op zoek naar oude kledingstukken en attributen uit de jaren rond de moord, die gebeurde in 1926.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.zaakdezutter.be
Contacteren via mail info@zaakdezutter.be
Meer over Actie    Film    Evenementen    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag