Nieuws uit de Brugse regio

Wordt de Brugse Vismarkt het uithangbord voor de Brugse culinaire traditie?


Volledige ongemonteerde "live" audio

Wordt de Brugse Vismarkt het uithangbord voor de Brugse culinaire  traditie?
Brugge, woensdag 26/2/2014. Enige tijd geleden brainstormde het 'Ei van Brugge' omtrent een reeks van voorstellen en suggesties om van Brugge een nog levendiger stad te maken en in de Brugse gemeenteraad interpelleerde Jasper Pillen (Open VLD/voorin op foto) naar de intenties van het stadsbestuur om met dit voorstel iets te doen.

Het 'Ei' was een groep Bruggelingen uit allerlei sectoren die 'ongebonden' nadachten over de toekomst van onze stad. De opwaardering van de Vismarkt was één van de voorstellen. Het idee was om de Vismarkt zo te renoveren dat het een echte 'foodmarkt' kan worden voor Brugse streekproducten.

'Het idee van het 'Ei' verdient navolging' vindt Pillen. Brugge wordt steeds bekender als de proef-, eet- en genotstad van West-Europa. Van het kleinere artisanale atelier tot de Michelin-zaken en van de goeie scores in de Gault-Millau tot zelfs culinaire musea: Brugge heeft alles' juichte Pillen.

'In bijvoorbeeld Madrid bestaat een dergelijke permanente markt in een oude constructie al. 'Lokale voedings- en drankzaken bieden er in een gezellige sfeer en in een uniek en centraal gelegen kader hun waren aan. Brugge heeft alle troeven om dit voorbeeld te volgen. De Vismarkt die oorspronkelijk een echte voedingsmarkt was is centraal gelegen en kan een boost gebruiken. Polsen bij lokale voedingsartiesten leverde trouwens alleen maar positieve feedback over dit voorstel op' meldt Pillen nog.

Sammy Roelant (Groen/achteraan op foto) ondersteunde het voorstel van Pillen wijzend op de nood van een 'multifunctioneler gebruik van de locatie' en ook Ann Minne-Soete (N-VA) sloot zich aan, want 'ook wij willen een hedendaagse invulling van het plein'.

Burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) reageerde dat de Vismarkt zowel wat de activiteit op het plein als wat bouwwerken wellicht een opfrisbeurt kan gebruiken, maar wees er op dat 'eerst een maatschappelijk en economisch draagvlak moet worden gevonden' en dat ook moet worden nagegaan wat bij een eventuele nieuwe wind op het plein met de bestaande functies, 'die van vismarkt en van verkoop van artisanale goederen' zal gebeuren... 'We staan hier voor het begin van een heel proces waarin privé personen, de stedelijke administratie en de politiek een rol in zullen spelen...'

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer over Economie    Ruimtelijke Ordening    Politiek    N-VA    Groen    Open VLD    sp.a    Renaat Landuyt    Jasper Pillen    Ann Soete    Sammy Roelant    Toerisme    Binnenstad    Ondernemen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag