Nieuws uit de Brugse regio

Brugse sportaanbod voor sociaal kwetsbaren breidt uit


Brugge, dinsdag 11/2/2014. Start to Move, het stedelijk sportaanbod voor sociaal kwetsbare personen, wordt in 2014 uitgebreid met een extra lessenreeks aquagym. De uitbreiding komt er door de stijgende deelnemersaantallen van het voorbije jaar.

Het vijfde jaar van Start to Move bestaat uit 21 bewegingsmomenten. Naast de zes omnisportmiddagen, worden ook drie lessenreeksen aquagym georganiseerd. "Dat is een reeks van vijf lessen meer dan in 2013", zegt schepen van Sport Annick Lambrecht. "We zien steeds meer mensen instromen. De middagen lokten gemiddeld 45 personen, de aquagym in het Jan Guilinibad gemiddeld 12 tot 15 personen. Het leek ons dus opportuun om uit te breiden."

De stijgende deelnemersaantallen wijt de schepen vooral aan de groeiende bekendheid van het aanbod. "We bereiken de deelnemers in hoofdzaak via verschillende sociale partners. Het Netwerk Vrijetijdsparticipatie en Buurtsport van het OCMW, maar ook verenigingen waar armen het woord nemen zoals Wieder en Uze Plekke, inloophuis 't Sas en welzijnsschakel Integraal. Ons aanbod raakt binnen deze verenigingen steeds beter ingeburgerd", zegt de schepen. "Op die manier zien we de groep vaste deelnemers jaar na jaar aangroeien."

De eerste Start to Move-activiteit van 2014 vindt plaats op woensdagmiddag 19 februari in sportcentrum de Koude Keuken. Deelnemers spelen dan badminton en netbal. Later op het jaar volgen een sneukelfietstocht/mountainbiketocht, watersportdag, stranddag, tai-chi en capoeira, en als afsluiter in december een uurtje ijsschaatsen.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer over Sport    Annick Lambrecht    Sociaal    Welzijn    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag