Nieuws uit de Brugse regio

Stad legt Segways aan banden


Audio Reportage

Stad legt Segways aan banden
Brugge, maandag 3/2/2014. Het Brugse stadsbestuur legt het gebruik en verhuur van de zogenaamde Segways in de binnenstad aan banden. Dat heeft het schepencollege deze middag beslist. Er is met name een uitbreiding doorgevoerd van een bestaande politieverordening op het maken van de rondritten en excursies met huurkoetsen, huurtrams en huurauto's met de categorie 'segways'.

Volgens schepen Hilde Decleer (CD&V) is in de verordening onder meer opgenomen dat bij excursies van huursegways de groepen beperkt worden tot hoogstens 8 segways, begeleiders inbegrepen, waardoor de hinder van de grote groepen wordt beperkt. In totaal mogen er in Brugge ook maar 25 segways worden vergund.

120 euro belasting per voertuig

Burgemeester Renaat Landuyt( sp.a) bevestigt ook dat de dienst FinanciŽn ook jaarlijks een belasting van 120 euro per Segway zal ontvangen: 'het is onze politiek om het ruimtegebruik te belasten. Segways vormen hierop geen uitzondering. De gemeenteraad had een dergelijke belasting reeds in november goedgekeurd'.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)

FN
Meer over Economie    Mobiliteit    Politiek    CD&V    sp.a    Renaat Landuyt    Hilde Decleer    Toerisme    Binnenstad    Ondernemen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag