Nieuws uit de Brugse regio

Student sommeliers van Ter Groene Poorte op studiereis in Chili


Audio Reportage

Student sommeliers van Ter Groene Poorte op studiereis in Chili
Brugge, dinsdag 21/1/2014. Een groep studenten van de sommelieropleiding van de gastronomische school Ter Groene Poorte is momenteel, in een poging om een vollediger inzicht te krijgen in de wondere wereld die 'wijn' heet, in Chili, waar het momenteel volop zomer is, en dus hét moment om de betere wijngaarden te bezoeken. Onder leiding van docenten, José Lemahieu, de 'Wine Personality of the Year' en Erik Desmarets, beiden gevierde wijnkenners in binnen- en buitenland, zijn de studenten getuige van de wijnpluk in het zuidelijk halfrond.

Lange weg

'In de maand oktober zagen we de druivenpluk in Heuvelland en in november waren we in Frankrijk... En nu zijn we dus hier in Chili net voor de pluk begint. We bezochten onder meer Miguel Torres, een groot wijnbedrijven met veel uitstraling, dank zij grote investeringen die ervoor gezorgd hebben dat de kwaliteit van deze en veel andere Chileense wijnen in de voorbije 20 jaar sterk is verbetert,' zegt José Lemahieu, die ook het wellicht meest bekende wijndomein, Concha y Toro, op het programma had. "De studenten zijn, wellicht ook mede door het zomerse weer, bijzonder in hun nopjes met de reis". Martín Rodiguez, de export manager van Viña Santa Carolina, stelt vast "dat de Brugse studenten ook heel wat initiatief aan de dag hebben gelegd, om hun professionele kennis te verrijken tijdens het bezoek... Ze zijn getuige geweest van de grote investeringen die de voorbije 20 jaar gedaan zijn in Chili om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren. Bovendien geniet Chili in tegenstelling tot veel andere wijngebieden een bijzonder stabiel klimaat'.

Dure studiereis betaalbaar dank zij invoerder

Via de invoerder Wijnen De Clerck wordt de reis van de groep van Ter Groene Poorte overigens medegefinancierd door de verkoop van de wijnen van Santa Carolina, maar ook de organisaties 'Wines of Chile' en 'ProChile' hielpen de studiereizen mogelijk maken. Voor de studenten moete de ervaringen de basis vormen voor hun eindwerken...

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer over Onderwijs    Andere Culturen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag