Economie

Binnenkort CityDepot in Brugge?


Audio Reportage

Binnenkort CityDepot in Brugge?
Brugge, dinsdag 14/1/2014. Brugge blijkt hard te werken aan de inrichting van een CityDepot. Het college van burgemeester en schepenen keurde de verderzetting van de haalbaarheidsstudie voor een dergelijk stedelijk distributiecentrum, zoals onder meer in Hasselt, goed. "Goederendistributie is ook voor Brugge een uitdaging', zegt schepen voor mobiliteit Annick Lambrecht, 'want het verkeer van vracht- en bestelwagens weegt op de bereikbaarheid en leefbaarheid, maar tegelijk moeten de goederen wel bij de handelaars geraken. Dit zorgt er dus voor dat het een grote uitdaging is om de stedelijke distributie duurzaam en efficiŽnt te laten verlopen."

CityDepot?

Een 'CityDepot' is een logistiek servicecentrum, dat aan de stadsrand zou moeten komen waar de leveringen voor handelaars in het stadscentrum zouden kunnen worden gebundeld om zo met minder grote vrachtwagens de stad in te moeten. Het CityDepot-concept is in Hasselt al sinds maart 2012 met succes operationeel en op 6 februari 2013 kreeg dit project de 'Thuis in de stad'-prijs 2012. De vzw CityDepot die achter het project zit wil het distributiemodel in meer steden over heel BelgiŽ implementeren. "We wenden onze ervaring aan om samen met stadsbesturen en handelaars de nodige stappen te zetten in een begeleidingstraject naar slimme stadsdistributie", aldus voorzitter Marc Schepers. "Na Hasselt wil nu ook Brugge een efficiŽnte en duurzame bevoorrading van de plaatselijke handelaars. Een CityDepot neemt goederen in ontvangst in naam van de handelaar en levert de gewenste goederen bij de handelaars wanneer zij dat willen. Dit gebeurt groen, veilig en op maat. Handelaars kunnen bovendien gebruik maken van allerlei bijkomende en voordelige diensten zoals aankoop van verpakkingsmaterialen, de retour van papier en karton of het inpakken en verzenden van postpakketten. CityDepot zal ook transporteurs en distributeurs heel wat tijd en geld besparen, want hun afleverpunten in de binnenstad worden verenigd in ťťn locatie, die de hele dag bereikbaar is", besluit Marc Schepers."

Waar?

"Concreet gaan we de komende maanden op zoek naar de beste locatie om een stadsdistributiecentrum te voorzien terwijl het financieel en operationeel plan verder wordt verfijnd op maat van Brugge", verduidelijkt schepen Decleer. "We zullen de komende maanden de verschillende partijen die betrokken zijn bij de belevering van onze stad consulteren".

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Verkeer    Concert    Milieu    Mobiliteit    Politiek    CD&V    sp.a    Hilde Decleer    Annick Lambrecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag