Economie

Transfennica met grotere schepen op Zeebrugge-Bilbao route

Transfennica met grotere schepen op  Zeebrugge-Bilbao route
Zeebrugge, vrijdag 10/1/2014. Transfennica heeft besloten om de capaciteit te verhogen op de Zeebrugge-Bilbao route. Vanaf deze maand zijn er wekelijks 2 afvaarten per week in elke richting met mv Forerunner en mv Forecaster (foto). Die schepen, beide gebouwd in 2003, hebben een capaciteit van 3.000 lijnmeter, een verhoging van ruim 10 procent tegenover de capaciteit van de vorige schepen. De vaartuigen zullen trailers en 'double stacked containers' kunnen vervoeren en aan boord zijn 12 hutten beschikbaar, die meestal worden gebruikt voor bestuurders van begeleid en speciaal transport . De schepen zijn ook volledig uitgerust voor projectladingen en roll trailers tot 60 voet en 120 ton.

De vertrektijden op dinsdag en vrijdag sluiten nauw aan op andere verbindingen naar en van het Verenigd Koninkrijk en ScandinaviŽ en Transfennica 's Baltische netwerk vergemakkelijkt ook verbindingen naar Finland, Rusland, Estland en Polen: duidelijke groeimarkten.

Eric de Wit, directeur van Transfennica, noemt het "een geweldige ontwikkeling voor Transfennica en nog belangrijker voor onze klanten . We hebben verdere groei gezien tijdens 2013 en we zijn ervan overtuigd dat deze grotere schepen zeer goed zullen presteren om in de groeiende behoeften van onze klanten te voorzien. De snelwegen op zee ontwikkeling hebben zich bewezen als een zeer betrouwbaar alternatief voor wegtransport en de kostenbesparingen maken het financieel zeer aantrekkelijk voor onze klanten wat resulteert in een stijgend aantal verladers en vervoerders, die de manier waarop ze opereren aanpassen door over te schakelen van de weg naar de zee."

Transfennica is hoopvol dat de Europese economie het structureel herstel doorzet, dat zal zorgen voor meer trafiek, waar het bedrijf voor klaar zegt te zijn.

(FN-Meegedeeld-Transfennica)

FN
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag