Economie

Nieuwe Nissan-trafiek brengt ruim 95.000 nieuwe wagens naar Zeebrugge

Nieuwe Nissan-trafiek brengt ruim 95.000 nieuwe wagens naar Zeebrugge
Zeebrugge, vrijdag 10/1/2014. International Car Operators Zeebrugge heeft een contract afgesloten met de Japanse autoconstructeur Nissan. Vanaf deze maand zullen Nissan-wagens vanuit de haven van Newcastle naar Zeebrugge worden aangevoerd voor distributie naar Frankrijk en de Benelux. Op jaarbasis betekent deze overeenkomst voor Zeebrugge een extra van ruim 95.000 nieuwe wagens. De wagens worden aan- en afgevoerd met schepen van de rederij European Marine Logistics. De Nissan-wagens zullen worden behandeld aan het Noordelijk Insteekdok in de achterhaven.

'De Nissan-trafiek wordt op die locatie geconcentreerd omdat ICO daar beschikt over een bijzonder modern PDI-centrum. Net zoals voor de andere automerken verzorgen wij op onze terminal ook toegevoegde waarde-activiteiten zoals stockage en lichte PDI-diensten.', zegt Marc Adriansens, afgevaardigd bestuurder van ICO.

'Het jaar is alvast goed gestart voor de nieuwe wagens, en daarmee gaan we verder op de trend van 2013, waarin de nieuwe wagens in Zeebrugge 10 procent gestegen zijn. In een niet-stijgende markt in Europa vergroot Zeebrugge hiermee haar marktaandeel.' zegt Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder van Port of Zeebrugge.

(FN-Meegedeeld-MBZ)

FN
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Concert    Tewerkstelling    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag