Nieuws uit de Brugse regio

Mieltje Pauwels laatste keer over de streep


Audio Reportage

Mieltje Pauwels laatste keer over de streep
Brugge, dinsdag 7/1/2014. Mieltje Pauwels, de 95-jarige atleet van Olympic Brugge en de oudste actieve competitiesporter van ons land, heeft vandaag, 7 januari 2014 euthanasie gepleegd, in het bijzijn van zijn naaste familie. Hij had maag- en darmkanker en weigerde behandeling, omdat hij toch niet meer zou kunnen sporten, en sport was zijn leven. 'Mieltje' Pauwels is kort na de middag heengegaan.

80 jaar topatleet

Emiel Pauwels startte zijn carrière op de atletiekpiste in 1934, toen hij 15 was. 'Ik wandelde langs het Zuidervaartje en er zou daar een wedstrijd gelopen worden. Ik werd gevraagd om mee te doen, en ik won. Ik werd toen lid, maar Frans Dalle betaalde mijn 5 frank lidmaatschap, want ik had daar geen geld voor."
Mieltje werd onlangs als 90-plusser nog Europees kampioen op de 60 meter sprint in zijn leeftijdscategorie en zijn race waarbij hij een Italiaan klopte op de meet was een hit op YouTube. Naast het lopen op verschillende afstanden deed hij ook aan hoogspringen, discuswerpen en speerwerpen. In 2009 werd hij door toenmalig Vlaams minister van Sport Bert Anciaux in het Brugse stadhuis gelauwerd als 'een voorbeeld voor heel Vlaanderen'. Miel werd -op initiatief van de Brugse Jaarbeurs- ook benoemd tot Brugs Sportambassadeur en in deze functie bij de aankomst van de Guldensporen marathon in het Brugse stadhuis ontvangen door Jacques Rogge, voorzitter van het IOC.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN/Archief Stadsomroep)
Meer over Sport    Geschiedenis    Senioren    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag