Nieuws uit de Brugse regio

Schepencollege geeft groen licht voor Brugse stadionplannen


Audio Reportage

Schepencollege geeft groen licht voor Brugse stadionplannen
Brugge, woensdag 11/12/2013. Het stadsbestuur van Brugge is bereid steun te verlenen aan een gezamenlijk stadionproject van Club Brugge en Cercle Brugge aan de Blankenbergse Steenweg en is bereid de achttien hectaren grond waarop het Jan Breydelstadionstadion nu staat te verkavelen, om dat project financieel mee mogelijk te maken. Dat heeft het schepencollege beslist en heeft burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) inmiddels formeel bevestigd.

Geld van verkoopstadiongrond en logistieke teun

De stad zal binnenkort laten onderzoeken hoeveel waarde de achttien hectaren grond op Jan Breydel hebben. Daar zou bijvoorbeeld een villawijk kunnen komen en 'we zullen verder ook positief meewerken om een multifunctionele sportsite te realiseren, die minstens dezelfde mogelijkheden biedt als de huidige site maar hoe dat praktisch ingevuld wordt is een zaak van de twee ploegen zelf' zegt de burgemeester.

Vorige maand maakte de krant Het Laatste Nieuws gewag van plannen om twee stadions te bouwen: een van 44.000 plaatsen voor Club en een kleiner multifunctioneel stadion van 12.000 plaatsen voor Cercle, die enkel een gezamenlijke parking zou hebben. 'Dat kan, als de ploegen dat willen,' zegt de burgemeester, die aangeeft dat de stad 'actief zal meewerken om een en ander juridisch, technisch en financieel uit te werken.'

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Sport    Ruimtelijke Ordening    Politiek    sp.a    Renaat Landuyt    Sint-Andries    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag