Nieuws uit de Brugse regio

Geert Bourgeois en N-VA West-Vlaanderen voeren actie voor muco


Audio Reportage

Geert Bourgeois en N-VA West-Vlaanderen voeren actie voor muco
De Haan, donderdag 12/9/2013. In het kader van de Studio Brussel-actie Music For Life heeft minister Geert Bourgeois vandaag, als trekker van de inzamelactie van N-VA in West-Vlaanderen, in het Zeepreventorium in De Haan zijn partijgenoten opgeroepen om initiatieven te nemen en geld in te zamelen voor de strijd tegen Mucoviscidose. De opbrengst van de actie gaat naar het Zeepreventorium. Bourgeois, die ook in zijn onmiddellijke kring geconfronteerd is met een muco-patiŽntje, luisterde er naar de getuigenis van Aurťlie, de mama van Jax, een 8 maand oud muco-patiŽntje

Betere hielprik

Ook voor de politiek heeft Bourgeois uit De Haan een tip meegenomen uit De Haan: Vlaanderen hinkt immers achterop wat betreft de veralgemening van de hielpriktest, die heel wat aandoeningen waaronder muco kort na de geboorte kan detecteren. In Nederland wordt bij dan 99% van alle pasgeborenen een test op 17 aandoeningen uitgevoerd. In Vlaanderen is dat omwille van een beperkt budget een stuk minder: er wordt bij veel minder kinderen op maar 11 aandoeningen getest en onder meer Mucoviscidose zit daar niet bij.

'Ik ben bijzonder trots trekker te mogen zijn van deze mooie actie,' aldus Bourgeois. 'De keuze van het goede doel 'de strijd tegen Muco' kwam er vanuit mijn persoonlijke levenssfeer: kleine Jax werd in oktober gediagnosticeerd als muco-patiŽntje. Een donderslag bij heldere hemel. Daarom wil ik me extra engageren om onze West-Vlaamse N-VA- leden en Ė sympathisanten te sensibiliseren† en op te roepen om initiatieven te nemen om geld in te zamelen voor het onderzoek naar de oorzaak en de behandeling van Mucoviscidose."

Filmvoorstelling

Bourgeois zelf kondigde er ook een eigen initiatief en fondsenwerving aan: op woensdag 18 december 2013 organiseert hij een benefiet-filmvoorstelling in cinema De Keizer in Lichtervelde. Om 20u speelt er de film 'Adem', over het leven van een 17-jarige muco-patiŽnt gevolgd door een receptie. Tickets daarvoor kosten 15 Ä en kunnen gereserveerd worden via adem@n-va.be. De opbrengst van deze avond gaat integraal naar het Zeepreventorium in De Haan.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.n-va.be/mfl2013
Contacteren via mail adem@n-va.be
Meer over Kinderen    Actie    Evenementen    Politiek    N-VA    Sociaal    Zorg    Welzijn    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag