Cultuur en evenementen

Podium Voor de Passie: gratis concert voor het goede doel

Op de agenda voor Brugge op zaterdag, 7/12/2013:

Audio Reportage

Podium Voor de Passie: gratis concert voor het goede doel
Brugge, zaterdag 7/12/2013. Zaterdag 7 december om 20u gaat in de Orgelzaal in Brugge weer een concert door in de reeks Podium Voor de Passie. Er staat een intiem winters programma met muziek van Schubert, Kalliwoda, Depillecyn, Cooke, Hook, … op de agenda door het Trio Innocence: Sabine Schmitz (klarinet) Laure Campion (sopraan en piano) Goedele Taveirne (piano). Er wordt ook een muzikale versie gebracht van het gedicht Wintermuggen van Guido Gezelle.

Organisatoren Alexander Makay, Patrick Pieters en organiseren onder de noemer 'Podium voor de Passie' maandelijks (met uitzondering van de maanden juni, juli en augustus) een cultureel evenement in de Orgelzaal op het Muntplein te Brugge. Elke eerste zaterdag van de maand om 20u willen ze de de kloof tussen uitvoerders en publiek doorbreken én een goed doel steunen.
'De uitvoeringen worden puur uit passie gebracht, wat blijkt uit het feit dat de muzikanten en andere uitvoerders geen vergoeding krijgen. Daartegenover staat dat een concert in een ideale akoestiek georganiseerd en bekendgemaakt wordt via affiches en email. Het gaat over benefietvoorstellingen: het publiek betaalt geheel op vrije basis, na het concert, een bijdrage die dan telkens doorgestort wordt aan een goed doel,' legt Alexander Makay uit. Uit de programma's van de reeks concerten tot hiertoe blijkt dat echte topartiesten maar al te graag voor deze kleinschalige organisatie naar Brugge komen. Dat zal zijn redenen hebben... "De opbrengst van het optreden gaat integraal naar Villa Rozenrood in De Panne, waar zwaar zieke, vaak terminale, kinderen worden begeleid."

Trio Innocence
Werk van Schubert, Kalliwoda, Depillecyn, Cooke, Hook, …
Zaterdag 7 december om 20u
Orgelzaal
Muntplein Brugge

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Concert    Klassiek    Evenementen    Binnenstad    Sociaal    Zorg    Welzijn    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag