Nieuws uit de Brugse regio

Wordt Bruggeling Jonas Van Dam sportcommentator bij Sporting Telenet?


Audio Reportage

Wordt Bruggeling Jonas Van Dam sportcommentator bij Sporting Telenet?
Brugge, donderdag 5/12/2013. De laatste vijf kandidaten van de Sporting Telenet zoektocht naar twee voetbalcommentatoren zijn bekend. Na een intensief traject stromen finalisten Jeroen, Pieter, Alexander, Kjell en Jonas door naar de laatste fase in de opleiding en selectieprocedure. Bruggeling Jonas Van Dam is daarbij één van de overblijvende kandidaten. Hij is 21 jaar en komt uit Sint-Kruis. Pieter Blomme van het REC Radiocentrum, beoordeelde hem en de andere deelnemers op onder andere stem, uitspraak, kennis, emotie, persoonlijkheid, faseopbouw en taalgebruik. Hij legt uit dat de wedstrijd er kwam, omdat er echt nood is aan goede sportcommentatoren.

Van mijn passie een job maken!

Jonas Van Dam heeft een passie voor voetbal, maar wist eigenlijk nauwelijks waaraan hij begon, toe hij zich inschreef voor de wedstrijd waarvan hij nu in de finale zit. 'Velen zien het als een droomjob, ik ook... Ik geef nu ook al commentaar bij voetbalwedstrijden aan blinden en slechtzienden tijdens wedstrijden van onder meer Club Brugge, maar da's uiteraard een hele andere manier van verslag geven.'

Nog ruim twee maanden opleiding

De laatste vijf kandidaten zullen de komende twee maanden, tot eind januari 2014, stage lopen op de redactie van Sporting Telenet. 'Tijdens de komende stage zal Jonas ingezet worden op de redactie en zal hij bij wedstrijden live oefenen in de voicebooth als commentator. Voor het eerst zullen ze daarbij volledige wedstrijden becommentariëren en hun verslag zal achteraf ook door de normale Sporting Telenet commentator geanalyseerd en geëvalueerd worden,' geeft Pieter Blomme meen 'en in februari 2014 zal duidelijk worden welke 2 van de 5 talenten aan de slag zullen gaan bij Sporting Telenet.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Sport    Onderwijs    Jongeren    Media    Evenementen    Voetbal    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag