Nieuws uit de Brugse regio

Wereld Aids Dag: Brugse jongsocialisten voeren actie tegen onveilig vrijen


Audio Reportage

Wereld Aids Dag: Brugse jongsocialisten voeren actie tegen onveilig vrijen
Brugge, zaterdag 30/11/2013. Zaterdagavond, 30 november, houden de Jongsocialisten Brugge een uitdeel- actie van condooms in de Brugse binnenstad.

'Om de aandacht te vestigen op delen we condooms uit. We blijven het belangrijk vinden dat we de Brugse jeugd sensibiliseren en blijven duiden op de risico's van onveilig vrijen,' zegt Robbe Wulgaert, voorzitter Jongsocialisten Brugge en verantwoordelijke voor de actie. 'De mening van de paus kan ons worst wezen' , 'je weet waar je begint maar niet waar het eindigt' en enkele andere slogans moeten daarbij een "veiliger" Brugge bewerkstelligen.

Kennis onvoldoende

Uit onderzoek blijkt dat jongeren nog te vaak foute kennis hebben over hiv, soa's en seksueel risicogedrag. Voor vele zijn deze aandoening een ver van hun bed show, iets dat volgens hun alleen maar voorkomt in Afrika of in HoLiBi-milieu's. Maar niets is minder waar, zo blijkt de grootste groep aids-slachtoffers in BelgiŽ hetero-seksuele mannen tussen 20-35jaar te zijn. Maar 60% van de jongeren maakt gebruikt van een condoom.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Onderwijs    Jongeren    Actie    Politiek    sp.a    Welzijn    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag