Nieuws uit de Brugse regio

Rechtsaf door rood voor fietsers op Brugse kruispunten?

Rechtsaf door rood voor fietsers  op Brugse kruispunten?
Brugge, maandag 25/11/2013. Na de positieve evaluatie van het proefproject in Brussel en de opstart van het project in Gent, wordt het volgens Geert Demeyere, de voorzitter van Fietsersbond Brugge, tijd dat fietsstad Brugge ook haar naam eer aandoet om de fietsers door het rood te laten rijden om rechts af te slaan:

Op meerdere plaatsen

"Deze maatregel die het fietsverkeer nog fietsvriendelijker en- comfortabeler moet laten verlopen, kan op een aantal kruispunten in Groot-Brugge toegepast worden. Wij denken bijvoorbeeld aan de Noorweegse Kaai voor her verkeer komende van Damse Vaart/Koolkerke, dat rechtsaf slaat aan Massive richting Sint-Pieters maar ook aan het hruispunt Leopold I-laan/Leopold II-laan met Scheepsdalelaan. Ook de Leopold III-laan/Albert Serreynstraat aan de Gistelsesteenweg en de verkeersichtten aan Visartsluis in Zeebrugge zien wij als opties."

Regels

In de nieuwe regels moet de rechts afrijdende fietser aan verkeersborden B22 en B23 (afb) nog steeds voorrang verlenen aan de andere (zwakke) weggebruikers! Op kruispunten die niet conflictvrij zijn of waar de veiligheid niet gegarandeerd is mag de regel zeker niet van toepassing zijn… Na een positieve evaluatie van enkele duidelijke cases, kan de maatregel dan definitief of zelfs uitgebreid worden. "Het systeem bestaat in Nederland, Duitsland en Frankrijk reeds geruime tijd en heeft bewezen, niet tot een toename van het aantal ongevallen te leiden. Daarom hebben we met de fietsersbond Brugge de vraag gericht aan het Brugse stadsbestuur om onze voorstellen te bekijken..." vult Geert Demeyere aan.

(FN-Meegedeeld-GD)

FN
Meer over Verkeer    Milieu    Actie    Mobiliteit    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag