Nieuws uit de Brugse regio

Brugse nachtopvang voor daklozen wel al actief


Audio Reportage

Brugse nachtopvang voor daklozen wel al actief
Brugge, donderdag 21/11/2013. Terwijl in Brussel over de winteropvang voor daklozen nog politieke spelletjes worden gespeeld en mensen daardoor op straat staan, loopt de Brugse opvang al enkele dagen en was OCMW-voorzitter Dirk De Fauw zelf al een nacht actief als vrijwilliger in de opvang die in Brugge door de Vereniging 't Sas samen met het OCMW, het stadsbestuur en CAW regio Brugge wordt aangeboden. De nachtopvang aan dak- en thuislozen is een logische uitbreiding op wat vroeger qua winteropvang werd aangeboden.

117 gebruikers

'Vorig jaar maakten 117 verschillende mensen hier gebruik van' zegt De Fauw, 'en we streven er naar dat niemand tegen zijn wil op straat moet slapen. We bieden naast een bed op een private kamer ook bad en een broodmaaltijd, zeven dagen op zeven. We hebben acht kamers met 10 bedden en op elke kamer kan dus een alleenstaande, koppel of gezin terecht. Mensen die gebruik willen maken van de nachtopvang kunnen zich tussen 19.30 en 20.00 uur aanmelden in de Calvariebergstraat 82. Om 20.00 uur krijgen de mensen een kamer toegewezen en kan de avond beginnen. Eerst wordt dan een broodmaaltijd met verse soep aangeboden, waarna de mensen kunnen douchen en na de nacht is er 's morgens ontbijt.

Vrijwilligers gezocht

'Voor een goede werking vansas de nachtopvang zijn vrijwilligers essentieel voor het onthaal, en momenteel hebben al tweeŽndertig personen zich aangeboden als vrijwilliger, maar we zoeken inderdaad nog mensen', zegt De Fauw. Heb je interesse, of wil je meer weten? Aarzel dan niet op contact op te nemen met vereniging 't Sas op 050 32 76 76 of nachtopvang@sasbrugge.be.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)
Meer op www.sasbrugge.be
Contacteren via mail nachtopvang@sasbrugge.be
Meer over Politiek    CD&V    Dirk De Fauw    Sociaal    Zorg    Welzijn    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag