Sportnieuws uit de regio

Landuyt bij de Stadsomroep: berichten over stadions zijn hypotheses


Audio Reportage

Landuyt bij de Stadsomroep: berichten over stadions zijn hypotheses
Brugge, donderdag 14/11/2013. Als er al schot zit in het Brugse stadiondossier, dan is dat nog zeer prematuur. Burgemeester Renaat Landuyt zegt in een interview met de Stadsomroep, dat de berichten die de voorbije dagen zijn verschenen in Het Laatste Nieuws niet meer dan geruchten zijn. 'De gesprekken verlopen ook anders dan uit de krant blijkt... De mensen die de informatie verspreiden zijn niet voldoende op de hoogte, stel ik vast...' zegt Landuyt, die zelfs 'niet kan bevestigen dat er sprake zou zijn van twee afzonderlijke stadions' voor Club en Cercle Hij noemt dit louter 'hypotheses, waarover we hebben afgesproken in het openbaar niet de communiceren... Ook wat in het artikel staat over timing klopt niet.'

Snel onderhandelen

Wel bevestigt Landuyt dat 'de onderhandelingen snel moeten verlopen', ook 'om uit de polemiek te blijven... zodat we zo vlug mogelijk tot een globaal akkoord kunnen komen voor de twee voetbalverenigingen... Wat duidelijk is, is dat we niet opteren voor een stadion in het Chartreusegebied, en voor de rest ligt alles nog open. Op het vlak van ruimtelijke ordening werden de drie terreinen (nvdr: Chartreuse, De Spie en Blankenbergse Steenweg) gekoppeld, waardoor die drie dossiers samen gaan.... We hopen nu stap voor stap wat dat betreft knopen door te hakken... En voor de onderhandelingen is het beter geen timing te hebben, dan gaat het vlugger,' hoopt Landuyt optimistisch.

Lacht om politieke reacties


Landuyt lacht ook om de politieke reacties op 'plannen die er nog niet zijn'. Mercedes Mercedes Van Volcem (Open VLD) bijvoorbeeld 'juicht de plannen toe', en Landuyt replikeert schertsend: 'de maatstaf voor het goede verloop van een dossier is zelden de oppositie'.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Economie    Sport    Ruimtelijke Ordening    Politiek    sp.a    Renaat Landuyt    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag