Nieuws uit de Brugse regio

CD voorstelling Elements in JH Comma

CD voorstelling Elements in JH Comma
Brugge, zondag 10/11/2013. Vrijdag 8 november in jeugdhuis Comma. Om 23.00 uur zou Elements, (ex leden van Red Zebra: zie ) hun cd release voorstellen. Nadat Psychogeneration en Erato het publiek vakkundig hadden opgewarmd,betrad Elements een groot uur later dan gepland het podium. De Comma was tijdens het optreden van Erato volgelopen.

Ongeluk tarten

Eťn jammerlijk feit, technische problemen nekten enige tijd het wel gesmaakte optreden. Duistere invloeden, of de setlist die dertien (13!) nummers bevatte? Daaronder de 6 van de cd release en drie Red Zebra nummers. Het kon niet op want het publiek wou meer en er werd dan maar teruggegrepen naar enkele reeds gespeelde nrs. en toch nog een tweetal andere bissen. Sam, wat een stem heeft die kerel toch. Johan spaarde zijn drum niet en Geert zoals altijd Mr. Cool maar zijn snaren beroerend met die aparte touch . En niet te vergeten Chris, 'Hazy', ietwat gemilderd op het podium, wel nog steeds de pannen van het dak spelend. Is het nu op gitaar of synth. Met de haren nog steeds rechtop zoals in the good old days, maar volwassener.
Om het met de woorden van SVV te zeggen, 'Just Go On', het openingsnr. Gemaakt na de split met Peter slabbynck. Een nr. om er opnieuw tegenaan te gaan. 'Renegade', de single-kuddegedrag en hoe je ermee omgaat. 'Weak and Lost', geschreven naar aanleiding van de gebeurtenissen in SyriŽ. 'Wisdom of Knowing', misleiding is hier het thema. 'The Last Ship', relatieperikelen. Zijn de nummers fictief of hebben ze een autobiografische achtergrond, enkel Sam kan hierop een duidelijk antwoord geven. 'Undecided', het zesde nr. van hun EP. De set bevatte nog enkele stevige nrs. die ze ook in Roeselare op ReoRock hadden gespeeld, en met de nodige respons. Zeker niet minder dan The Bollock Brothers. Er werd afgesloten met 'Bastogne', 'Polar Club' en 'Winning', drie Red Zebra krakers. Nog enkele bissen en de klok wees 01.36 aan. Chapeau, in het publiek aanwezig Pa Claeys, maar op dat uur nog meer appreciatie voor de negentigjarige vader van Geert. Vooraan de armen gekruist had hij de hele set gezellig staan luisteren. Genoten had hij en dit tonen we met de groep backstage samen. We kunnen zeggen dat Elements een uitstekende eerste cd heeft afgeleverd en hopelijk vindt dit een vervolg in de rest van BelgiŽ en wie weet, buiten onze grenzen? Melodieuzer dan Red Zebra, maar met diezelfde gretigheid. Soms zelfs ietwat donkerder, wat ook de boodschap is in hun nummers. En net zoals enkele anderen kan ik er ook niet omheen, er zijn toch wel enige invloeden merkbaar van The Sound.

(Patrick Stieperaere-Eigen Berichtgeving/Foto: Stippy)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Concert    Rock/Pop/...    Jongeren    Brugse Bands    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag