Cultuur en evenementen

Repair Café bij Vormingplus - wegens groot succes herhaald

Op de agenda voor Brugge op zaterdag, 16/11/2013:

Audio Reportage

Repair Café bij Vormingplus - wegens groot succes herhaald
Brugge, dinsdag 12/11/2013. Voor de tweede keer houdt Vormingplus Brugge op zaterdag 16 november een Repair Café. 'Op een Repair Café probeer je samen met een team handige klussers je kapotte spullen te repareren. Spullen waaraan iets schort maar die nog veel te goed zijn om weg te gooien, ' legt Karl Duc uit. 'Deelnemers brengen mee wat stuk is: een gammele stoel, een gescheurde rok, een mixer die hapert, een speelgoedtrein die het niet meer doet... alles waar wat aan hapert krijgt een tweede leven op het Repair Café..."

Tegendraads

"Dat is inderdaad een beetje tegen de normale gang van zaken in onze wegwerpmaatscappij in,' zegt Karl, 'maar is precies ook de bedoeling. Wij vinden dat je niet alles zomaar moet weggooien en dat je op zijn minst de moeite moet doen om iets te herstellen. Veel dingen kan worden ook zo ontworpen dat ze herstelbaar zijn. Andere dingen zijn niet te herstellen, da's een beetje de tijdsgeest en het belang van zij die dingen verkopen, en dan zullen we mensen tips proberen te geven, waarop te letten bij een volgende aankoop.'

Zoek dus je kapotte spullen bijeen en kom op zaterdag 16 november naar het Vormingplushuis! Het Repair Café is een initiatief van de Transitie-werkgroep Brugge en Vormingplus Brugge, met de medewerking van de Dienst Leefmilieu Stad Brugge.

Repair Café Brugge
zaterdag 16 november, van 14u00 tot 17u00
Vormingplushuis, Sint-Pieterskerklaan 5, Brugge
Gratis - inschrijven hoeft niet

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: Vormingplus)
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Onderwijs    Milieu    Techniek    Evenementen    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag