Nieuws uit de Brugse regio

Actie tegen partnergeweld in Concertgebouw


Audio Reportage

Actie tegen partnergeweld in Concertgebouw
Brugge, vrijdag 8/11/2013. Vanavond voerden leden van VIVA-SVV, zij-kant en het CAW Brugge actie in de inkomhall van het Concertgebouw, waar een show met Laura Lynn en de Romeo's zou beginnen.

IJsjes uitdelen

De blikvanger van de campagne was een ijskar gevuld met ijsjesmagneten. 'Het ijsje moest het publiek er aan herinneren dat mensen nooit 'ijskoud' mogen blijven voor partnergeweld,' zegt Truus Barremaecker, educatief medewerkster van VIVA-SVV. 'Het is belangrijk te proberen positief te reageren op situaties van partnergeweld'.

Niet aan de kant blijven

'Mensen beschouwen partnergeweld veelal als een privÚsituatie en bemoeien zich er niet graag mee, maar je helpt een slachtoffer van partnergeweld alleen door iets te doen. Luister daarbij onbevooroordeeld en geduldig naar het verhaal van het slachtoffer... Het is een foute reactie een getuigenis te proberen de minimaliseren, te zeggen: t'zal wel beteren. Je moet ook niet direct proberen de persoon aan te raden weg te gaan bij de partner, want dan wordt het slachtoffer in een hoek gedreven die ze misschien niet wil: luister vooral naar het verhaal. En in tweede instantie kan je die persoon bijvoorbeeld doorverwijzen naar hulpverlening, zoals bij het CAW en die mensen kunnen dit dan op een juiste manier aanpakken. Maar de eerste reactie moet altijd zijn: onbevooroordeeld luisteren.'

Website

Op de campagnesite www.horenzienenpraten.be kunnen betrokkenen en ge´nteresseerden terecht voor meer informatie over partnergeweld, hulpadressen, relatietips, alarmsignalen en zoveel meer.

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer op www.horenzienenpraten.be
Meer over Concert    Actie    Evenementen    Politie en Gerecht    Sociaal    Zorg    Welzijn    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag