Nieuws uit de Brugse regio

UNIZO Brugge waarschuwt voor brutale dievenbendes


Brugge, donderdag 7/11/2013. UNIZO Brugge waarschuwt winkeliers n hun klanten voor brutale dievenbendes
Naar aanleiding van enkele recente diefstallen in Brugse winkels waarschuwt UNIZO haar winkeliers n hun klanten voor deze rondtrekkende dievenbendes.

"De praktijken van de dievenbendes zijn zeer brutaal. Men komt de winkel binnen met 2 3 'klanten', vrouwen en mannen, waarbij men zeer snel en direct op zoek gaat naar waardevolle goederen of het munt op handtassen, andere aankopen of portefeuilles van klanten. Naar verluidt zouden deze bendes zich regelmatig verplaatsen en valt dus te verwachten dat ze ook tijdens het eindejaar de andere drukke winkelstraten in de regio aandoen. Wees dus extra waakzaam voor dit profiel van 'klanten'", zegt Frederik Serruys van Unizo.

Vorig jaar waren er 16.321 winkeldiefstallen, zo blijkt uit cijfers van de vzw Preventie en Veiligheid op basis van 756 winkelpunten. "Maar" 2,7% van die winkeldiefstallen gebeurde in de provincie West-Vlaanderen. Het meeste aantal winkeldiefstallen (43%) gebeurden in de provincie Brabant. Het minste aantal in Limburg (2,2%).

UNIZO raadt haar leden aan om bij de minste verdachte signalen op de 'klanten' af te stappen en te polsen naar hun intenties, maar ook aandachtig te zijn voor de bezittingen van klanten n hun klanten te wijzen op het fenomeen. Ook adviseert UNIZO aan zelfstandigen en hun personeel om altijd alert te zijn en oogcontact te houden met iedereen die in de zaak is. Winkels die er verlaten uitzien, trekken winkeldieven aan. UNIZO raadt aan om de zaak ook altijd goed af te sluiten. Veel cash zien liggen, is voor winkeldieven aanlokkelijk. Vermijd dat cash zichtbaar ligt en behandel cash altijd op een discrete manier.
UNIZO raadt winkeluitbaters aan om te investeren in beveiliging. Maar ook enkele eenvoudige tips kunnen al veel voorkomen.

(FN-Meegedeeld-UNIZO)

FN
Meer op www.unizo.be/beveiligen
Meer over Economie    Politie en Gerecht    Ondernemen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag