Nieuws uit de Brugse regio

Studenten en senioren samen op vakantie

Studenten en senioren samen op vakantie
Brugge, dinsdag 22/10/2013. Tien bewoners van het woonzorgcentrum Sint-Clara zijn deze week op vakantie in Zillebeke samen met vijftien studenten van het OLVH Spes Nostra. Volgens OCMW-
voorzitter Dirk De fauw: 'kunnen de bewoners naast onder meer uitstappen in het Ieperse en het bijwonen van de Last Post, als het weer het toelaat, ook heel wat andere dingen doen samen met jongeren...' De vakantie wordt volledig georganiseerd door OCMW-medewerkers en de studenten van het zevende jaar thuis-en bejaardenzorg.
'Uiteraard is hiervoor een volledig uitgewerkt draaiboek opgesteld. De hele week wordt tot in de details uitgezet en er worden heel wat afspraken gemaakt. De bewoners worden volledig verzorgd door de studenten en daar gaat een grondige voorbereiding aan vooraf, met verschillende bezoeken van de studenten aan de bewoners. Ook worden de verpleegdossiers nauwgezet doorgenomen. Al deze voorbereidingen vragen veel tijd en energie van de betrokken leerkrachten en leerlingen', vertelt De fauw. "Na de vakantieweek wordt er een familieavond georganiseerd, waarop de bewoners samen met de studenten hun vakantieweek kunnen voorstellen en ervaringen meedelen aan hun familie. En we merken het nu al: deze contacten over de verschillende generaties heen worden altijd gewaardeerd. De positieve beeldvorming van ouderen naar externen is belangrijk, zowel naar familieleden van ouderen als jongeren', aldus nog OCMW-voorzitter De fauw.

(FN-Meegedeeld-OCMW)

FN
Meer over Onderwijs    Jongeren    Politiek    Dirk De Fauw    Senioren    Sociaal    Zorg    Welzijn    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag