Cultuur en evenementen

Feestconcert Brugge Inclusief

Op de agenda voor Brugge op zaterdag, 5/10/2013:

Brugge, dinsdag 27/8/2013. Zaterdag 5 oktober viert de stedelijke raad voor personen met een handicap feest in de Magdalenazaal (MaZ).

De intentie is om de werking van de sector rond Brugse personen met een beperking te promoten en de talloze vrijwilligers in de bloemetjes te zetten. Deelnemers kunnen op 5 oktober genieten van een gevarieerd programma met onder meer een muziekoptreden van de Brugse zangeres Lieve Blondelle en een voordracht van woordkunstenaar Ad Goos.

Uiteraard komen ook personen met een beperking aan bod met onder meer een toneelvoorstelling van personen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en een djembé-optreden.

Deze avond gaat ook de kortfilm 'Brugge Inclusief' in première. Deze film brengt de verschillende facetten van het leven met een beperking in Brugge in beeld. Aan de film werkten onder andere mee: Club Brugge-spits Tom De Sutter, Halve Maan-zaakvoerder Xavier Vanneste, wereldkampioen rolstoelsnooker- en pool Kurt Deklerck en stadsgids Jo Berten, thans ook te zien in het Canvasprogramma 'De leraarskamer'. Na afloop biedt de adviesraad en het stadsbestuur de gasten een receptie aan.

Deelname is gratis. Inschrijvingen verlopen via de stedelijke dienst Welzijn op het e-mailadres welzijn@brugge.be (met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en aantal personen), telefonisch op het nummer 050 32 77 90, of door langs te gaan bij de dienst Welzijn (Hoogstraat 9, 8000 Brugge tussen 9.00 u en 12.00u en 14.00u en 16.00 u). Inschrijven kan tot en met woensdag 2 oktober.

Programma:

- 18.30 u: De deuren van de MaZ gaan open
- 19.00 u: Dubbelinterview met schepen Martine Matthys en voorzitter Lieve Dossche
- 19.20 u: Poëzie- en muziekvoorstelling van Ad Goos en Lieve Blondelle
- 20.20 u: Pauze
- 20.40 u: Première filmvoorstelling 'Brugge Inclusief'
- 21.00 u: Theatervoorstelling van NAH (mensen met een niet-aangeboren hersenletsel)
- 21.20 u: Slotwoord
- 21.30 u: Receptie met een live djembé-optreden van Sidi Sissoko met een muzikale groep mensen van verscheidene instellingen en voorzieningen


(FN-Meegedeeld-Brugge)
Contacteren via mail welzijn@brugge.be
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Concert    Theater    Actie    Evenementen    Sociaal    Zorg    Welzijn    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag